התמונות בחתונה יצאו גרוע, אפשר לתבוע?

  • תמונות חתונה
    מאי | 27/08/2019 09:46

    שלום רב, התחתנו לפני שנה בתאריך ה4.9.18 ולקחנו צלם מקצועי שטוען ליוקרה ולכן שילמנו לו 10,500₪ על הצילום בחתונה. לאחר כחודשיים קיבלנו את התמונות וכיוון שהייתי בהריון וחמתי הייתה חולה ונפטרה לאחר כמה חודשים לא יצא לנו להסתכל על התמונות, כאשר פתחתי את התמונות הייתי פשוט בהלם התמונות חתוכות ומוסתרות ולכן לא רואים אותם כמו שצריך. החתונה שלנו היא האירוע האחרון של חמתי בחיים והם בעלות ערך גדול עבורינו, בנוסף, כשלחתי הודעה לצלם עם צילום של התמונות הוא שאל אם כשאני מעבירה למחשב התמונות עדיין לא תקינות אמרתי לו שכן ומאז הוא פשוט לא עונה למרות ששאלתי אותו שוב מה אפשר לעשות בנידון. האם יש כאן עילה לתביעה? מעבר לעלות הכספית הגבוהה ששילמנו לצלם התמונות הם בעלות ערך רגשי גבוהה מאוד ואנו רוצים לדעת אם אפשר לעשות משהו בנידון.

    • התמונות בחתונה יצאו גרוע, אפשר לתבוע?
      ליאור חאיק, עו"ד | 27/08/2019 13:07

      מאות תביעות קטנות (!) מוגשות בשנה נגד צלמים שנשכרו לצורך הסרטת ותיעוד הרגע המשמח בחייהם של אותם אנשים, תוך העלאת טענות שונות ורבות כגון:
      (מדובר בדוגמאות אמיתיות מפסקי דין)
      "שילמנו ולא קיבלנו עד היום את התמונות והוידאו"
      "קיבלנו את התמונות והוידאו, אך הם באיכות נמוכה"
      "הצלם לא התמקד בבני המשפחה הקרובים"
      "במרבית התמונות יצאנו קטנים ביחס לרקע"
      "במהלך הצילומים הצלם לא התייחס בצורה מקצועית לעבודה, לא העמיד אותנו לצילום ולא סידר מקומות מיוחדים לצילום"
      "בחירת המקום בו בוצעו הצילומים (למשל גג של אולם) לא היו לשביעות רצוננו מאחר וקיבלנו תמונות של נוף אורבני ולא תמונות של 360 מעלות"
      "הצלם ששכרנו את שירותיו לא יכול היה להגיע ושלח צלם אחר שאנחנו לא מכירים"
      ראשית, בית המשפט ייבחן הסכם ההתקשרות מול הצלם, אם ישנו, בכדי לבחון אם הצלם עמד בהתחייבות שלקח על עצמו.
      שנית, בית המשפט ינסה לבחון באמצעות הראיות שיוצגו לו, כולל עדים, סרטונים ותמונות, אם הצלם התרשל בתפקידו ולא ביצע אותה נאמנה.
      כדוגמא אחת, באחד המקרים שהתגלגלו לבית המשפט התובעים טענו כי קבלת הפנים בחתונה לא תועדה כראוי ע"י הצלם ולמרות שקבלת הפנים ארכה משעה 19:30 ועד השעה 20:45 כל התיעוד מסתכם בשלוש דקות (2%) . בית המשפט קבע כי מדובר בהתרשלות של הצלם ופסק פיצוי נכבד.
      לעניין גובה הנזק, ידוע שאירוע משמח הוא אירוע חד-פעמי בעל משמעות ריגשית עמוקה מאוד מאחר והמזמינים מעוניינים לתעד את האירוע ולשמור אותו כזיכרון להם ועבור בני משפחתם ולכן עמדת בתי המשפט היא כי אם תימצא התרשלות של הצלם, הפיצויים יהיו על הרף הגבוה.
      לכן, אף במסגרת תביעות קטנות, פעמים רבות נפסקים סכומים הנעים בין 10,000 ל-30,000 ש"ח בתביעות מסוג אלו, בהנחה ואכן בית המשפט משתכנע כי הצלם התרשל ולא פעל באופן סביר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com