רק אחזתי בטלפון בזמן עצירה וישר קיבלתי דו"ח - האם ניתן להמירו באזהרה?

  • אחיזה בטלפון תוך נסיעה
    פנינה | 27/08/2019 08:38

    שלום רב,
    לפני מס׳ ימים שוטר סמוי על אופנוע סימן לי לעצור בצד.
    הייתי בנסיעה וידי השמאלית אחזה את הטלפון בכדי להעבירה
    להניח אותה בצד השני.  אמרתי זאת לשוטר אבל קנס אותי ב-1000 ש״ח +8 נק׳. שאלתי האם ניתן להמיר זאת בהזהרה
    ולבטל את הנקודות . אציין שאני נהגת זהירה וללא הרשעות קודמות .
    אודה לתשובתכם ולהדרכה אם ניתן לעשות משהו בעיניין.

    • רק אחזתי בטלפון בזמן עצירה וישר קיבלתי דו"ח - האם ניתן להמירו באזהרה?
      עו"ד אורית כהן | 28/08/2019 03:03

      פנינה שלום,

      תקנות התעבורה

      תקנה 28(ב) (1)-   בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

      (א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

      לשון החוק ברורה למדי וקובעת כי די באחיזת המכשיר  כדי לבצע עבירה.

      עפ"י הכללים שהתוותה משטרת ישראל  להמרה באזהרה, לא ניתן להמיר עבירת פלאפון.

      אין ספק כי הרציו העומד מאחורי הנחייה גורפת זו הוא הצורך למגר את השימוש בפלאפון,לרבות אחיזתו במהלך הנסיעה.
      מקווה שעניתי לך, בכל שאלה נוספת אני כאן.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

      • בהמשך לשאלתי הקודמת ולהתייחסותך אודה
        אחיזה בטלפון בעת נסיעה | 28/08/2019 06:43

        תודה רבה לתשובתך לגבי האחיזה בטלפון בשעת נסיעה , ואגב אציין שהנסיעה היתה מאד איטית משום שהיתה תנועה רבה ומידי פעם עצרתי את הרכב ויש מצב שזה היה תוך כדי עצירה.
        בנוסף רציתי לשאול לגבי הנקודות שקיבלתי ביחד עם הקנס, האם ניתן לבטל אותם או להקל בעונש?

        • נגעתי בטלפון בהיותי בעצירה-האם עברתי עבירה?
          עו"ד אורית כהן | 28/08/2019 08:19

          פנינה שלום,

          שאלתך נוגעת במספר שאלות חשובות:

          הראשונה-האם ניתן לגעת בסלולאר בזמן עצירה?

          השנייה-האם ניתן לבטל רק את הנקודות?

          השלישית-האם ניתן להקל בקנס?

          ובכן,המשטרה אינה אוכפת שימוש בפלאפון בזמן עצירה ברמזור, הגם שהיא רואה בכך עבירה. אך יש לשים לב כי מדובר בעת עמידה ברמזור בלבד... ובזמן עצירה מוחלטת.

          כזכור תקנה 28(ב) קובעת.."כאשר הרכב בתנועה"..השאלה עלתה בבית משפט במקרה בו הנאשם השתמש בסלולר בזמן עצירה מוחלטת ברמזור. בפס"ד אליקים נ' מדינת ישראל (ע"פ 70890/01 – מחוזי ת"א) שבו נידון ערעור על הרשעה בשימוש בטלפון נייד בעת עמידה ברמזור אדום, נקבע כי אין להתיר שימוש בטלפון גם אם הנהג עומד ברמזור אדום כיוון שהרכב נמצא בציר תנועה שוטף, אך מנגד יש פסקי דין שאישרו שימוש בטלפון כשהרכב אינו בתנועה אלא בעת עצירה, מאחר ומתן מענה לשיחת טלפון נייד בעת שהרכב אינו בתנועה, לא כלול באיסור שבחוק. (פס"ד 70140/01 ברגמן נ' מדינת ישראל – מחוזי).

          בעניין הנקודות-ובכן הנקודות מצטרפות אוטומטית לעבירה ואין גם למשטרה כל שיקול דעת בעניין. כאשר אדם מורשע בדו"ח אוטומטית נרשמות לחובתו הנקודות של אותה עבירה, בהתאם לשיטת הניקוד של משרד הרישוי הקבועה בחוק.

          באשר להקלה בקנס-פתוחה בפנייך הדרך להישפט ולבקש מהתובע להפחית מהקנס נוכח נסיבות הדו"ח, והעובדה שאין לך עבירות קודמות, מניסיוני הרב כתובעת לשעבר יש מצב שהקנס יופחת.

          בהצלחה

          בברכה,

          אורית כהן, עו"ד
          נחלת יצחק 8, תל אביב
          טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com

          • עקיפה בקו מקווקו מימין לקו הלבן שהתחלף
            אורן | 06/09/2019 10:13

            שלום
            בנסיעה לאילת יצאתי לעקיפה במקום בו השדה ראיה היה נקי לחלוטין לפחות 2 קילומטר קדימה
            כשיצאתי לעקיפה של משאית ממש בסוף העקיפה הקו המקווקוו התחלף לקו לבן ואז לקו מקווקו מצידו השמאלי
            לא היתה לי שום אפשרות לצפות את החילוף הזה בכיווני העקיפה
            משטרה שעמדה במרחק של 500 מטר משם עצרה אותי ונתנה לי קנס 500₪ ו-6 נקודות.
            ב10 דקות שהייתי שם נעצרו עוד 3 שעשו את אותה העברה ועוד 10 שלא הספיקו לעצור אותם .
            מה החוק אומר לגבי מקרה כזה ?
            ומה אפשר לעשות בנדון
            בברכה