מה נחשב כעבירת הטרדה באמצעות טלפון?

  • מתקשר חוזרות ונשנות למלון לקבל תשובות
    הוכדורף | 26/08/2019 16:15

    שלום,
    שהיתי במלון מסוים וכנראה נגנבו לי דברים. כשהתקשרתי למלון לשאול העובדת בדלפק צחקה עלי כשאמרתי שהשיחה מוקלטת. בתגובה אני מתקשר אליה פעם אחר פעם לטלפון של המלון עד שתספק לי תשובות למה צחקה עלי. מתכנן לעשות כך 5 ימים. ביום הראשון ניסיתי לברר מה שמה ולכן התקשרתי שוב ושוב. יידעתי אותה ביום השני שברגע שתענה לתשובות שלי אני אפסיק. היא מצידה יידעה אותי ביום השני שאם לא אפסיק היא תתקשר למשטרה, ואף דיבר אדם שהזדהה כשוטר טלפונית.
    האם מדובר בהטרדה טלפונית?

    • מה נחשב כעבירת הטרדה באמצעות טלפון?
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/08/2019 13:36

      פונה יקר, סעיף 30 לחוק התקשורת (בזק ושידורים) - 1982 קובע : "
       המשתמש במיתקן בזק באופן שיש בו כדי לפגוע, להפחיד, להטריד, ליצור חרדה או להרגיז שלא כדין, דינו - מאסר שלוש שנים." - להתקשר אל עובדת בדלפק מלון " פעם אחר פעם" וזאת במשך 5 ימים בהחלט עונה להגדרה של הטרדה באמצעות מתיקן בזק ועצתי לך להימנע מכך אם אתה לא מעוניין להשתתף כחשוד ונאשם בהליך הפלילי.

      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • מטרת ההתקשרות
        הוכדורף | 29/08/2019 17:24

        תודה על המענה.
        מטרת ההתקשרות שלי באופן רשמי איננה כפי שמתוארת בחוק, אלא כדי להוציא ממנה תשובות לשאלותיי לגבי מדוע היא צחקה עלי, מה שמה וכולי. כדי להתלונן למנהל תלונה מפורטת יותר, ולא כדי להטרידה. האם בכך אני מוציא את עצמי מההגדרה של העבירה ואם לא -למה?