אשמח לדעת האם יש קייס

  • מעוניין להגיש תביעה
    יוסי | 25/08/2019 14:22

    שלום לכולם

    גרושתי העתידית חטפה ממני את הילדים לשבועיים וכיום רשמה אותם למעון על דעת עצמה.
    במהלך החודשים האחרונים היא עושה כל שביכולתה על מנת למנוע ממני לראות את הילדים.
    בעקבות כך מצבי הנפשי התדרדר ואני מרגיש שנגרמה לי עוגמת נפש עצומה ונזקים נפשיים.

    לצערי הרב הנושא של אישה שמפרידה את הילדים מהאבא הוא נושא דיי שכיח.

    האם נתקלתם בתביעה כזו?
    היכן ניתן להגיש תביעה? ענייני משפחה או השלום?
    עד היום בית המשפט לענייני משפחה לא התייחס לכך שהילדים נחטפו לשבועיים וגם לא לנסיונותיה הנלוזים להפריד ביני לבין ילדיי. מיותר לציין שהיא לא נענשה בכלל!! לא על כך שחטפה אותם ממני למשך שבועיים (כאשר היא לא עונה להודעות בכלל) ולא על כך שרשמה אותם למעון על דעת עצמה ומנעה ממני להיות איתם ביומם הראשון במעון, דבר שלא יחזור שנית.
    תודה מראש לעונים

    • אשמח לדעת האם יש קייס
      יוסי | 27/08/2019 14:09

      להגשת תביעת נזיקין בגין עוגמת נפש עקב כך שהאמא מנעה ממני להיות עם ילדיי בימים הראשונים שלהם במעון?
      בנוסף חטפה אותם למשך שבועיים.
      אני רוצה להגיש תביעה מכיוון שבאמת חשוב לי להיות עם ילדיי ולא לצורך ס"חשבונות".

      האם יש עונש על כך שהאמא רשמה את הילדים למעון ללא ידיעתי או שהחוק הוא המלצה ולא באמת יעשו לה משהו. בינתיים השופטת לא התייחסה. היא רק כתבה "יובהר שרישום הילדים הוא נושא הנתון ל-2 האפוטרופוסים" (משהו בסגנון הזה). מעבר לכך, זה נראה לי סתם הצגה כאילו שהתייחסו אך בפועל אין שום אכיפה. מה ניתן לעשות?

      אשמח אם תוכלו לעזור לי במסגרת הפורום, אני מיוצג על ידי המדינה והסיוע המשפטי עקב מצבי הכלכלי.

      תודה מראש לעונים

    • הגשת תביעה בנוגע לקשר בין האב לילדים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/08/2019 14:15

      יוסי שלום,

      צר לי לשמוע על מצבך הקשה ועל הניתוק מילדיך.
      אם כבר מתנהלים ביניכם הליכים משפטיים, הרי שבמסגרת הליכים אלה, עליך להגיש את הבקשות המתאימות.
      אם לא מתקיימים הליכים, עליך להגיש בקשה לישוב סכסוך ולהעלות את סוגיית ניתוק הקשר והסדרת קשר תקין ורציף בינך לבין ילדיך. .

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • לא ממש הבנתי  לת
        יוסי | 27/08/2019 14:28