איך מעבירים את ההליך שלי מבד"ר לבית המשפט?

  • פירוק שיתוף בבית הדין הרבני שאיננו מתקדם
    אליאב | 25/08/2019 10:30

    אני ואישתי התגרשנו לפני כשנה. אישתי כרכה את פירוק השיתוף בגירושין ואני תבעתי שלו"ב עוד בשנת 2014.

    טרם קיבלתי אגורה שחוקה מפירוק השיתוף שהתקדם רק בעקבות צווים כאלה ואחרים של אישתי דאז- ולכן היא מימשה והרוויחה מרוב מה שהיה משותף ביננו.

    חלפה מעל שנה מאז שאולצתי לגרשה- מבחינתם לא מדובר בכפייה או שכנוע ולכן המחלוקת היא ממילא לשם שמים- שכן שנינו מפיקים מכך שאנחנו גרושים.

    כיצד עלי לפעול לטובת פירוק שיתוף יעיל ומהיר בבית משפט לעננייני משפחה? נמאס לי מהפרימיטיבים האלה מבית הדין: מבחינתי הם שכחו מזה להיות יהודים.

    בכל הדיונים שהיו, בית הדין סירב לדון בפירוק שיתוף- בכללם חשבונות משותפים, זכויות סוציאליות וגם חובות לצערי- עד שאני אקבל תנאים שלהם שמעניינים אותי או את גרושתי כקליפת השום.

    אינני מיוצג כלל לאחר חילוקי דעות קשים עם כ-5 עורכי דין מהסיוע המשפטי והתיקים האחרים ביננו בבית משפט נסגרו ממזמן בעקבות פסקי דין ופשרות בחסות בית משפט.

    אם אתבע פירוק שיתוף בבית משפט לעננייני משפחה מהנימוקים שפירטתי- האם יפסקו נגדי הוצאות משפט על זה שתבעתי משהו שעדין נידון בערכאה המקבילה?

    החובות כנראה תפחו מאוד והזכויות לא ועדין יש לי עניין לסיים את כל העניינים הכלכליים עם גרושתי לטובת פרק ב'. בגלל המזונות והשכר הנמוך שלי אינני משלם את כל המזונות שנפסקו אלא רק כ- 50-75%- תלוי בגובה השכר באותו חודש, ועל כן סביר שהנושים יעדיפו לרדוף את אישתי בהוצל"פ- כך שהעו"ד שלה יעשה הכל כדי לשמר את המצב הקיים. ייתכן ששווה לי להגיע להסכם בו אני אקח את כל החובות לעצמי ושלאישתי יהיה אינטרס לשלם מהזכויות שלנו לעו"ד לטובת מימוש פשיטת הרגל שלי. אבל למה אני ולא היא? זה ממילא מה שיהיה בבית משפט- הבעיה שהעו"ד שלה בטח ינווט את התביעה כך שאני אשאר רק עם החובות בגלל שנאת הגברים המובנית שם ובגלל שאני לא אהיה מיוצג. האבסורד באחד התיקים כ"כ גדול עד ששופטת מחוזי אפילו לא התביישה לכתוב בהחלטתה שבגלל שאני לא מיוצג, אני כנראה אפסיד ולכן לאישה יש אינטרס לגיטימי להבטיח את הוצאותיה ולכן היא לא נענית לבקשתי להפחית את הערבון שעלי להפקיד והערעור נדחה- מבלי כלל להתייחס לגוף כתב הערעור. הטענות היחידות של העו"ד של אישתי לגוף כתב הערעור היו שאינני בא בידיים נקיות ומסתיר את זה שיש לי נכסים כלשהם. זה היה בעיקר נפנוף ידיים משפטי בכתב כי ההוכחות שהוא הביא לא היו מספקות. לשופטת הספיקו כנראה ספקות בעניין טענתי שאינני יכול לשלם את הערבון.

    כיצד עלי לפעול מול גרושתי בלי עו"ד?

    מן הסתם אני אשאר גם לא מיוצג, כי תבעתי עו"ד מייצג שלי בעבר וניצחתי והוא שילם אחרי שממש הותשתי מולו.

    אם התשובה היא התעלמות, או הסבר אחר למה אני אשם במצבי- אז ברור שאני מסכים. זה לא אומר שלא ניתן לצאת ממנו. השאלה איך?

    תודה מראש, לעונים.

    • איך מעבירים את ההליך שלי מבד"ר לבית המשפט?
      עו"ד רוית טוב-לי | 29/08/2019 21:08

      אליאב, שלום,

      נשמע שעשית טעויות רבות בניהול התיק ואני מצטערת למקרא אכזבתך מהמערכת.

      ברגע שבית הדין קנה סמכות לדון בענייני הרכוש, אין ביכולתך להגיש תביעה בבית המשפט. ב"כ האישה יבקש למחוק אותה על הסף מחמת חוסר סמכות, ותחוייב בהוצאות.

      המזור הוא לנהוג בפשטות ובישירות עם בית הדין, ולהגיש בקשות קונקרטיות, ממוקדות, ללא האשמות, לבית הדין, שגם לו יש אינטרס להביא את התיק האומלל שלכם לסיומו.

      אפילו טוב יותר יהיה אם תגיע להסכמות עם האישה. זה תמיד הכי זול ויעיל.

      אני מבינה שאתה לקוח לא קל אבל בכל זאת אני ממליצה לך לשכור עורך דין טוב והגון, שעובד בסדר ושקיפות. המערכת בישראל לא ידידותית כלפי לא מיוצגים, ונשמע לי שבזבזת מספיק מחייך על הסכסוך הזה.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il