מס רכישה

  • מס דירה ראשונה/שנייה
    מס דירה ראשונה/שנייה | 25/08/2019 10:21

    שאלה:

    אדם ללא דירה כלל שמעוניין לקנות דירה להשקעה/ למגורים במחיר נמוך, ולאחר מספר שנים ירכוש דירה למגורים נוספת גדולה יותר במחיר גבוה יותר משמעותית, לפי הבנתי:

    על הדירה הראשונה הוא פטור ממס עד סכום מסוים (כ 1.6 מ')ת ולאחר מכן קיימות מדרגות מס מסוימות מעבר לסכום זה.

    ועל הדירה השנייה קיים מס של 8% מהשקל הראשון.

    האם הבנתי נכון?

    אם כך הדבר, למעשה נוצר מצב בו לא הכי כדאי לקנות דירה ראשונה להשקעה מבחינת מס, אם מחירה נמוך יותר ממחיר הדירה שיירכש בעתיד לצורך מגורים מכיוון, שהטבת המס "מתבזבת" על דירה שמחירה נמוך יותר.

    אשמח לקבל אסבר מפורט יותר בנושא.

    האם הדבר נכון גם כאשר הדירה הראשונה להשקעה נרכשת יחד עם שותף/שותפים?

    האם אדם שקנה דירה ראשונה ולא זמן מה מכר אותה ונותר ללא דירה כלשהי, ולאחר מכן רוכש דירה אחרת -  הדירה החדשה שיקנה תחשב כדירתו הראשונה?

    תודה.

    • מס רכישה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/08/2019 16:51

      שלום רב,

      אכן, הבנת נכון.

      אם לרוכש יש עד 1/3 בדירה נוספת - היא לא תפריע להכיר בדירה אחרת שירכוש כדירה ראשונה, עליה ניתן לשלם מס על פי המדרגות לדירה יחידה.

      אם הדירה הקיימת נמכרת לפני רכישת הדירה החדשה (או בתוך 18 חודשים ממועד הרכישה של הדירה החדשה), הדירה החדשה תוכר כדירתו היחידה של הרוכש. במקרה כזה המכירה עשויה להיות פטורה ממס שבח.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מס על דירה בשותפות
        מס על דירה בשותפות | 25/08/2019 17:16

        ראשית תודה רבה על התשובה המהירה.
        בהמשך לשיחתנו עלו לי שאלות נוספת:
        כתבת ״אם לרוכש יש עד 1/3 בדירה נוספת - היא לא תפריע להכיר בדירה אחרת שירכוש כדירה ראשונה, עליה ניתן לשלם מס על פי המדרגות לדירה יחידה״

        1) זה כולל 1/3?

        2) אם לדוגמא 4 שותפים מחליטים לקנות 3 דירות או יותר כך שבכל דירה לכל אחד יש 1/4 חלק בכל דירה, איך זה מסתדר מבחינת מס?

        תודה.

        • המשך
          המשך | 27/08/2019 16:22

          מה יהיה גם המס על הדירה הראשונה (עד 1/3)?

          • המס על הדירה הראשונה
            לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 27/08/2019 16:35

            ככל שמדובר בדירה יחידה המס יהיה בהתאם למדרגות המס.

            בברכה,

            לילך עתני, עו"ד
            מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

            בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
            טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

        • 1/3
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 27/08/2019 16:37

          עד 1/3 כולל 1/3.

          אין כרגע מגבלה למספר הדירות שניתן לרכוש בהן חלק קטן מ - 1/3, ובלבד שלא יהיו באותו בנין.

          לגבי תכנוני מס מורכבים כדאי לקבל יעוץ פרטני ולא להסתמך על תשובות כלליות בפורום.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

          • המשך
            המשך | 27/08/2019 17:08

            תודה על התשובות.

            זאת אומרת שאם לדוגמא אני רוכש 1/3 דירה ששוה לדוגמא מיליון שקלים ומחק אני קונה שוב 1/3 דירה ששוה מיליון שקלים אני לא משלם מס בכלל בשתי המקרים?