חניתי בכחול לבן נגד כיוון התנועה-האם הדו"ח מוצדק?

  • דוח מפקח נגד כיוון התנועה
    רוני | 25/08/2019 09:44

    שלום

    ברצוני לדעת אם חניתי נגד כיוון התנועה בכחול לבן, (והיה לי פנגו) ופקח נתן לי דוח 100 שח על שחניתי כך האם יש לו סמכות לתת לי דוח או רק למשטרה?

    אני מתכוונת לערער

    חשוב לציין שיצאתי ל-15 דקות רק למסור מסמכים לביטוח לאומי ובגלל שאני בשמירה פשוט שמתי הכי קרוב שאפשר כדי להגיע לביטוח לאומי נכון היה המון חניה אך זה מה שעלה בדעתי כי היה לי קשה ללכת שנית המקום מאוד רחב ולא הפריע לתנועה בלי שום קשר אני יודעת שאסור אבל אני תוהה באיזה זכות פקח נותן לי כזה דוח תודה מראש

    • חניתי בכחול לבן נגד כיוון התנועה-האם הדו"ח מוצדק?
      עו"ד אורית כהן | 25/08/2019 16:47

      רוני שלום,

      פקח עירייה יכול לתת דו"ח רק עפ"י חוקי העזר של הרשות המקומית שאת חוקיה הוא אוכף.
      חנייה בכחול לבן המוסדרת באמצעות פנגו, בניגוד לכיוון,בלתי חוקית שכן היא בניגוד לחוקי העזר העירוניים האוסרים חנייה בניגוד לכיוון התנועה.

      גם בהתאם לתקנה 72א(1) לתקנות התעבורה אין להחנות רכב בניגוד לכיוון התנועה, אך מקור סמכות הפקח הינה כאמור בחוק עזר.

      בברכה,

      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com