האם ניתן לסגור מרפסת על מנת להגדיל את סלון הדירה?

  • סגירת מרפסת מקורה
    מאור | 22/08/2019 16:10

    אני גר בקומה 3, ויש לי מרפסת מקורה (על ידי המרפסת של הקומה מעל). אני מעוניין מאוד לסגור את המרפסת כדי להגדיל את הסלון. מה האופציות העומדות בפניי?

    • האם ניתן לסגור מרפסת על מנת להגדיל את סלון הדירה?
      עו"ד ציפי מרגלית | 22/08/2019 17:58

      שלום רב,

      ככלל, אי אפשר להמיר שטח שנבנה כמרפסת לשטח הכלול בתוך הדירה.

      שטחן של מרפסות פתוחות בבניין מגורים אינו מהווה חלק מהשטחים המיועדים לבניית הדירות  שניתן לבנות בתחום המגרש. שטחי המרפסות מהווים קטגוריית שטחים שונה, ומיועדים לשמש למרפסות בלבד. סגירת מרפסת והוספתה לסלון הדירה משנה את אופי השימוש באותו שטח ואת סיווגו, שעה שהוא אמור לשמש כ"שטח עיקרי" בדירת המגורים.

      בהנחה שבעת בניית הבניין נוצלו כל זכויות הבניה שיש במגרש ונבנו כל השטחים שניתן לבנות, כפי שקורה בדרך כלל, ובהנחה שאין זכויות בנייה עודפות שלא נוצלו, סביר להניח שלא תהיה לך אפשרות חוקית לסגור את המרפסת ולהגדיל את הסלון, שכן, אין לך זכויות לשטחים נוספים אותם ניתן להוסיף לדירה.

      יש לבדוק את היתר הבנייה של הבניין ואת הזכויות במגרש על מנת לדעת אם נותרו שטחים לא מנוצלים, כלומר, שטחים שניתן לבנות וטרם נבנו. במידה ויש שטחים עודפים, יש להגיש בקשה להיתר בניה להוספת השטח האמור לדירה.

      יש לציין כי שטחי הבנייה העודפים, באם ישנם, שייכים לכלל דיירי הבניין, ותצטרך להגיע להסדר עם דיירי הבניין בעניין זה (למשל, לקנות מהם את הזכויות).
      סוגייה נוספת היא הדרישות העיצוביות שיהיו לועדה המקומית, אשר ככל הנראה תסרב לסגירה של מרפסת אחת בלבד בטור של מרפסות פתוחות. ייתכן וישנן הוראות בתכנית הספציפית לפיה נבנה הבניין הקובעות שאי אפשר לסגור מרפסות פתוחות.
      בהצלחה

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון: 03-6022260 ; טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il