האם תמיכה של בן זוג מהווה הכנסה לצרכי מס ?

  • מיסוי תמיכה מבת זוג
    מיכאל | 17/08/2019 15:44

    שלום, אני בן 40 מקבל קצבת נכות כ3100, בקשר זוגי מלא כ7 שנים עם אישה מבוגרת ממני בכ20 שנים והיא נכה קשה ,

    לא בכתב הבטיחה ומקיימת עזרה ברכישת דירה. אין ביני לבינה רישום או הסכם בשום נושא,

    לפני כשנה התחלתי לבנות דירה ראשונה (על שמי בלבד ) , היא הסכימה להעביר לי בממוצע 25אלף שקלים בחודש ,ו\או שלמה חלק משוברים בעצמה

    בסופו של דבר יתכן כי כלל העברותיה עבורי יצטבר ל 500 אלף שקלים (מרביתם בשנתיים)

    מקור הכסף שלה הוא מקצבאות ופיצויים ותגמולים שונים .

    השאלה :אני מקבל ממנה העברות כספיות בבנק בממוצע 25אלף שקלים בחודש, האם העברות אלה מהווים עילה לתשלום מס הכנסה ? (העברות יופסקו בעוד שנה)

    בתודה

    • האם תמיכה של בן זוג מהווה הכנסה לצרכי מס ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 22/08/2019 07:56

      מיכאל שלום רב,
      בעקרון, כאשר מדובר בהעברת כספים בין בני--זוג, חברים, משפחה שאין בהם היבט עסקי,
      אזי לא רואים בכך הכנסה לצרכי מס.

      כמובן שכדאי לבדוק היבטים נוספים לגבי מתווה העסקה שאתה מתאר.
      בהצלחה !

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com

      • מיסוי תמיכה מחברה
        מיכאל | 22/08/2019 12:24

        תודה רבה על התשובה,אילו היבטים נוספים הנך ממליץ לבדוק?