האם זוג שחי בחו"ל יכול להתגרש בבית הדין בישראל?

  • גירושין
    שי לי | 21/08/2019 19:08

    היי יש לי שאלה בני זוג יהודים שנישאו בישראל הגרו לקנדה מעוניינים כעת להתגרש האם הם יכולים להגיש תביעה לגט ברבנות בארץ אפילו שהם מתגוררים שם ובמסגרת תביעת הגט ברבנות האם הם יכולים לאשר הסכם גירושין שהם הגיעו לגביו להסכמות

    • האם זוג שחי בחו"ל יכול להתגרש בבית הדין בישראל?
      עו"ד רוית טוב-לי | 29/08/2019 20:28

      שי לי, שלום,

      בהסכמה, בני הזוג אכן יכולים להקנות סמכות מקומית לבית הדין הרבני בישראל.

      את פסק הדין שיינתן, יהיה עליהם לבצע בחו"ל במידת הצורך, לפי כללי המשפט הבינלאומי הפרטי הנהוגים בקנדה. לא בטוח שיהיה בכלל צורך בכך שם.

      בכל מקרה כדאי להם לפנות לפגישת ייעוץ אצל עו"ד, ואם יש צורך לבדוק את הדין הקנדי, עוה"ד בארץ יידע להנחות אותם לכך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il