למי זכויות היוצרים - למאיירת השכירה או למעסיק?

  • למי שייכים הזכויות למאיייר או למעסיק
    נפתלי | 20/08/2019 17:26

    שלום,

    מאיירת סיפורי קומיקס בעתון שבועי רוצ להוציא ספר מכל העיתונים, האם הזכויות שייכים לה או למעסיק שלה - בעל העיתון?

    ואם הרעיון של הסיפור מגיע מבעל עיתון, והמאיירת רק פועלת לפי ההנחיות שנותנים לה, האם בזה יש עדיפות לבעל העיתון מעל פני המאיירת.

    תודה

    • למי זכויות היוצרים - למאיירת השכירה או למעסיק?
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/08/2019 18:02

      נפתלי שלום,

      ככלל, זכות יוצרים ביצירה שיצרה עובדת לצורך עבודתה ובמהלכה היא של המעביד, אלא אם כן הוסכם אחרת.

      יחד עם זאת, לעובדת יש זכות מוסרית .

      זכות מוסרית ביחס ליצירה היא זכות היוצר –

      (1)  כי שמו ייקרא על יצירתו בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין;  וכי -

      (2)  כי לא יוטל פגם ביצירתו ולא ייעשה בה סילוף או שינוי צורה אחר, וכן כי לא תיעשה פעולה פוגענית ביחס לאותה יצירה, והכל אם יש באילו מהם כדי לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il