מעסיק יכול לעשות שימוש ברעיון שהגתי?

  • רעיון לתפקיד חדש בחברה שהתקבל אחרי עזיבתי
    יוסי | 19/08/2019 14:47

    שלום רב

    לפני כחצי שנה סיימתי עבודתי בחברה. לקראת סיום תפקידי, הגשתי למנכ"ל תכנית עסקית ובה יוזמה לתפקיד חדש שאשמח למלא במידה והרעיון יתקבל. נאמר לי שכרגע אין תקן לתפקיד זה ודרכינו נפרדו. היום למדתי כי התכנית שלי  מיושמת והתפקיד מיואש ע"י מישהו שהוא לא אני. האם אני יכול לתבוע את החברה בגין גניבת דעת? האם לא הייתי אמור לקבל תגמול כלשהו בגין הרעיון שלי שמיושם הלכה למעשה?  מה דינם של רעיונות שמועלים ע"י עובדים במקום עבודה ומנוצלים ע"י המעסיק? האם יש פסיקה בעניין זה? אודה לתשובתך המלומדת.

    • מעסיק יכול לעשות שימוש ברעיון שהגתי?
      צילה ניהוז-שלי, עו"ד | 24/08/2019 21:30

      יוסי שלום,

      באופן עקרוני, זכויות היוצרים על דבר שנוצר ע"י עובד שייכים למעסיק.

      למידע נוסף לשאלתך הפרטנית, פנה לפורום זכויות יוצרים.

      בברכה,

      צילה ניהוז-שלי, עו"ד

      דיני עבודה