מועד התיישנות של תביעת רשלנות -טיפול שבוצע באנגליה

  • פגיעה בזרע\עקרות בגלל ניתוח שהתבצע בחו"ל לאחר שנול
    תומר | 19/08/2019 12:13

    נולדתי באנגליה ב 88. סבלתי מ2 מצבים בריאותיים: בקע (ארניה) במפשעה וסינוסיס פילוריס בבטן.

    נעשה לי ניתוח כפול לתיקון המצבים בשבועות הראשונים לחיי.

    גיליתי לפני כשנתיים כי ספירת הזרע שלי אפסית (בפועל יוצא 0 בבדיקות). מוגדר כאיזוספרמיה.
    הרופאים התעניינו בניתוח ארניה אותו ביצעתי שהייתי קטן, ואף 2 מהם מוצאים קשר סיבתי בין השניים.

    המצב הרפואי גם הרס לי את הפרופיל ההורמוני, שכן הטסטסטרון בגוף שלי יוצא מתחת למינימום באופן משמעותי, עם משמעויות שונות.

    רציתי לדעת, בהתחשב שמדובר בתביעה בינלאומית ואחרי זמן כזה, האם יש פה קייס.

    הדבר פגע לי בבריאות וביחסים ויצטרך כסף ומאמצים לתקןץ

    • מועד התיישנות של תביעת רשלנות -טיפול שבוצע באנגליה
      עו"ד מיכל סטרוגו | 25/08/2019 12:31

      תום שלום,

      מועד ההתיישנות של תביעה בגין טיפול רפואי רשלני שניתן באנגליה, הינו 3 שנים מיום שנודע על  הקשר הקשר בין הנזק לבין הטיפול שבוצע.

      הואיל והיית קטין בעת שבוצע לך הניתוח, 3 השנים מתחילות להיספר מיום היותך בגיר, דהיינו מגיל 18. יחד עם זאת, הואיל והבעיה הרפואית והקשר שלה לניתוח שבוצע בשנת 1988 נתגלה רק לפני כשנתיים, ייתכן וניתן עדיין להגיש תביעה.

      לגבי מקום הגשת התביעה וניהולה, האם ניתן להגיש תביעה כזו בבית משפט ישראלי או לא, זו שאלה משפטית נפרדת שיש לבחון לגופו של עניין על ידי עורך דין המומחה לנושא.

      אשמח להשיב על כל שאלה נוספת שתתעורר.

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com