זכות בתמונה

  • העלאת תמונה שאני העליתי לפייסבוק ע"י מישהו אחר
    Deotpit | 19/08/2019 09:57

    שלום,

    ברשותי תמונה קבוצתית בה אני מופיע עם עוד אנשים.

    כפי הנראה אני היחיד שהתמונה ברשותו.

    סרקתי אותה והעליתי לפייסבוק.

    אחד האנשים המופיעים בתמונה, הוריד אותה מדף הפייסבוק שלי והעלה אותה תחת שמו.

    דרשתי ממנו להסירה. יש סימנים מובהקים שהתמונה שהעלה הינה זו שאני העליתי. כמובן שברשותי התמונה המקורית.

    דרישתי חוקית? אני יכול לאיים עליו בתביעה אם לא יענה לדרישת?

    • זכות בתמונה
      עו"ד אפי אהרונוב | 19/08/2019 14:48

      שלום רב,

      לא ברור לי אם מדובר בתמונה שאתה צילמת? איפה היוצר של התמונה במקרה הזה?

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il

    • התמונה, נשוא התלונה, צולמה ע"י צלם מקצועי
      Deotpit | 21/08/2019 15:39

      לפני שנים ארוכות.

      בידי כל המופיעים בתמונה היתה התמונה אך בחלוף השנים נותרה רק זו שבידי וכאמור, העליתי אותה בפייסבוק.

      קם אחד חכם, הורד את התמונה והעלה תחת שמו.

      זה חוקי ?

      • זכות יוצרים בתמונה
        עו"ד אפי אהרונוב | 26/08/2019 11:42

        שלום רב,

        זכות יוצרים - כשמה כן היא - זכות של היוצר ביצירה. הווה אומר - מי שיש לו זכות יוצרים בתמונה הוא היוצר (הצלם, במקרה זה) ולא המצולמים שלא יצרו דבר.

        ככל ונעשה שימוש בתמונה למטרת רווח יתכן ועומדת למצולם עילת תביעה של פגיעה בפרטיות, שהיא, בין היתר, שימוש בתמונתו של אדם לצורך הפקת רווח.

        בברכה,

        אפי אהרונוב, עו"ד
        מנהל פורום זכויות יוצרים

        בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
        טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il