האם עובד זכאי לתשלום בגין ימי התלמדות?

  • שכר על התלמדות
    עורך דין נחשב לא משלם לי | 15/08/2019 12:55

    עבדתי לפני כמה שבועות במשרד עורכי דין במוקד טלפוני. אחרי שהמנהלת מוקד עשתה לי חפיפה קצרה של כמה ימים שבהם כבר התנהלתי לבדי הודיעו לי שאני לא מתאים לתפקיד ונאלצים להיפרד ממני לשלום. (סה"כ 5 ימי עבודה מלאים של 8 שעות כל יום בשכר של 30 שח נטו).
    העורך דין שהעסיק אותי החתים אותי על חוזה העסקה שבתוכנו רשום שההכשרה עולה 900 ש"ח ואם אתה לא ממשיך לעבוד שם אתה משלם את הסכום הזה, בין אם אתה מתפטר או מפוטר. ממה שאני קראתי בחוזה אני הבנתי שישנה בכלל תקופת הסתגלות של 30 יום ורק לאחר מכן אם אתה לא ממשיך אתה משלם את הסכום הזה. (לא עניין אותי הפרט הזה בזמנו כי הבטיחו משכורת גבוהה ותנאים טובים. ) בכל מקרה התקשרתי יומיים לאחר ה10 לחודש כדי להבין מה עלה בגורל המשכורת שלי על הימים האלו (יש לציין שחנייה ונסיעות לבד יצאו לי 100 שח ליום עבודה) לאחר שיחה קצרה עם האחראית מוקד נאמר לי כי אני לא זכאי לשום משכורת כי פיטרו אותי והדבר אומר שזה מקוזז עם סעיף ה900 ש"ח. בינתיים כאשר אני מנדנד כבר כמה ימים למשרד שישלחו לי את חוזה ההעסקה שחתמתי עליו אין מענה או שאומרים לי להמתין בסבלנות עד שהבעלים של המשרד יחזור מחול. קראתי הרבה חוקים בדיני עסקים לאור המקרה והבנתי שבעצם הדבר אינו ממש חוקי מבחינת חוזה ההעסקה. האם הדבר נכון? מה אני עושה מפה והלאה? מוותר על המשכורת כי אין לי איך להילחם בעורך דין גדול מבחינה כלכלית?
    אני אשמח לעזרה תודה.

    • האם עובד זכאי לתשלום בגין ימי התלמדות?
      עו"ד אחוה פודים | 19/08/2019 09:19

      שלום רב,

      מגיע לך שכר בגין התלמדות וככל שהמעסיק לא משלם לך, פנה לביה"ד לעבודה אליו אתה שייך (לפי מקום העבודה) והגשת תביעה לשכר כנגד המעסיק.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com