הסכמה של הנתבע להצעת פשרה

  • שאלה לעו"ד קראוס
    תמר | 14/08/2019 20:17

    מה עושים כאשר חברת הביטוח רוצה להגיע לפשרה עם התובע בתביעת ניזקי גוף נגדי כמעסיק,

    ואני סבור שאין מקום להגיע לפשרה כל שהיא, בין היתר בהסתמך על חוות דעת רפואית שקיבלתי לפיה לא נגרם לה כל נזק מה גם שאני מטיל ספק כבד בעצם התרחשות תאונת העבודה?

    האם במקרה זה חברת הביטוח רשאית להגיע לפשרה או להציע אותה כאשר משמעותה היא שחברת הביטוח שלי פועלת נגדי?

    • הסכמה של הנתבע להצעת פשרה
      עו"ד גיל קראוס | 15/08/2019 22:52

      ערב טוב,

      לפי סעיף 68 לחוק חוזה ביטוח, חברת הביטוח צריכה לקבל את הסכמתך (או היעדר תגובה) על מנת לאשר הצעת פשרה.

      יחד עם זאת לעיתים להיעדר הסכמה יכולות להיות השלכות כאלו ואחרות, בין היתר לגבי הייצוג ו/או המשך הביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • שאלת הבהרה
        תמר | 15/08/2019 23:15

        תודה.
        הבנתי שסעיף 68 לחוק חוזה ביטוח, חל במקרה בו חברת הביטוח נתבעה גם. אבל במקרה שלי, זה לא כך. היא אינה נתבעת, אבל הוגשה נגדה הודעת צד ג'.
        האם גם במקרה זה התשובה שלך נותרת בעינה?