האם התפטרות לצורך טיפול בילד מחייבת בהודעה מוקדמת?

  • התפטרות לאחר חופשת לידה
    ירדנה | 14/08/2019 10:14

    שלום רב,

    הייתי בחופשת לידה במשך שישה חודשים בערך, חשבתי שמצאתי סידור לתינוק, חזרתי לעבודתי הישנה למשך יום אחד, ואז התברר לי שלא מסתדר עם התינוק וברצוני לא לחזור לעבודה ולחתום אבטלה, האם בעקבות היום האחד הזה אני חייבת להם חודש עבודה (עובדת כשנה שם)?

    ואם כן אזי איך אחתום אבטלה?

    • האם התפטרות לצורך טיפול בילד מחייבת בהודעה מוקדמת?
      עו"ד אחוה פודים | 19/08/2019 08:42

      ירדנה שלום,

      כל עובד שרוצה להתפטר צריך לתת הודעה מוקדמת למעסיקו.

      הפסיקה הקלה על נשים לאחר לידה וקבעה שהן יוכלו להודיע במהלך חופשת הלידה ושהתקופה הזו תחשב.

      לכן ככל שהחלטת להתפטר לצורך טיפול בילדך, עליך לתת הודעה מקדמת. ככל שאין באפשרותך לעבוד בהן בפועל, המעסיק שלך יהיה רשאי לדרוש ממך תשלום של ימי ההודעה המוקדמת.

      בעניין דמי אבטלה, אני ממליצה לך לפנות בשאלה לפורום ביטוח לאומי. בכל מקרה לפי מיטב ידיעתי התפטרות לצורך טיפול בילד לא מזכה בדמי אבטלה באופן מיידי ועל המתפטרת להמתין 90 ימים.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com