האם ביטויים המתייחסים למוצא שלי מהווים לשון הרע?

  • לשון הרע בעבודה
    ולדה | 12/08/2019 21:10

    שלום,
    אני עובד במפעל כבר 10 שנים. לאחרונה בוס שלי התחיל להעיר כל מיני הערות מעליבות על המוצא שלי. כל פעם שהוא עובר ליד העמדה שלי הוא זורק לי ביטויים כמו למה אתם הרוסים תמיד מסריחים? מתי כבר תלמדו עברית? חבל שעליתם לארץ וכו'. זה פוגע בי ממש והוא לא מפסיק. האם אני יכול לתבוע אותו על לשון הרע?

    • האם ביטויים המתייחסים למוצא שלי מהווים לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 13/08/2019 16:03

      ולדה שלום,

      צר לי לשמוע על ההערות אשר הופנו כלפיך מצד המעסיק.

      סעיף 1(4) לחוק איסור לשון הרע קובע כי "לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו". אין ספק כי ההערות אשר הופנו כלפיך עולות לשון הרע כמשמעות המונח בחוק, באופן המקים לך עילת תביעה כנגד המעסיק.

      מכיוון שהתביעה נובעת מיחסי העבודה שביניכם, יש להגישה בבית הדין לעבודה, בהתאם לסעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il