חניתי בחניית נכים וטענתי שהתמרור הוצב רחוק

  • קנס עקב חנייה בחניית נכה
    אודי | 10/08/2019 17:21

    שלום רב,
    הגעתי בשעת ערב מאוחרת לבקר חבר וחניתי מסתבר בחניית נכה. לא ראיתי כלל את הסימון על הכביש ואת השלט המוצב. קיבלתי קנס כמובן ולשאלת השוטר (בדיוק יצאתי בזמן קבלת הקנס) עניתי כי כלל לא ראיתי שמדובר בחניית נכה. חזרתי למקום וצילמתי. הסימון דהוי והשלט גבוה ואינו מוצב מול החניה ולא על קצה המדרכה, כי אם בצד ובמרחק 1.5 מ' . בחושך פשוט לא ראיתי. פנייתי למשטרה להקלה נענתה בשלילה. האם יש לי סיכוי בבית משפט?
    יש בידי תמונה משעות היום המראה את המצב.

    תודה רבה

    • חניתי בחניית נכים וטענתי שהתמרור הוצב רחוק
      עו"ד דורון ויגלר | 10/08/2019 19:16

      שלום לשואל,
      1- אנא צרף את התמונה שנוכל להתרשם.
      2- מכל מקום אין חובה בכפל תמרור, קרי מספיק התמרור גם אם אין סימון על גבי הכביש

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • קנס עקב חנייה בחניית נכה
        אודי | 10/08/2019 23:23

        בהמשך לבקשת העונה ע"וד דורון ויגלר מצ"ב תמונת המקום באור יום.

        שים לב למרחק, מיקום וגובה השלט. כאמור העבירה בוצעה בזמן לילה.

        • חניית נכים
          יעקבי | 11/08/2019 22:36

          שלום אודי,

          מבלי לראות את תמונת המקום (שלא צרפת) אעיר כי על פי קובץ תקנות והנחיות לסימון והצבה של תמרורים מאת משרד התחבורה 2018 עמוד 253 סעיף 3 נקבע לגבי תמרור 437 כי:

          ג. יש לסמן את גבולות השטח שהוקצה למטרה זו באמצעות סימון 819

          וזאת מן הסיבה שקנס על עבירה זו גבוה!

          ציינת שהסימון דהוי. עד כמה דהוי?

          זאת לציין כי כל סימון/תמרור חייב להיראות לעיני הנהג הסביר.

          • קנס עקב חנייה בחניית נכים
            אודי | 11/08/2019 22:54

            שלום,
            לדאבוני אין כל דרך להעלות תמונה לפורום. ניסיתי בכל דרך שאני מכיר...
            אשמח להעביר התמונה למייל או בכל דרך אחרת.
            החניה מסומנת בסימון שחלקו דהוי וחלקו לא. השלט אינו מוצב מול בצורה ברורה אלא בצד השמאלי ומרוחק כמטר וחצי.

            תודה על ההתיחסות
            חבל שלא ניתן להעלות תמונה

      • חניתי בחניית נכים וטענתי שהתמרור הוצב רחוק
        אודי | 17/08/2019 17:49

        לאחר נסיונות אני מקווה שסוף כל סוף הקובץ יעלה לפורום.

        המונה מצולמת באור יום והעבירה קרתה בלילה. מכל מקום ניתן לראות כי התמרור מוצב רחוק מקצה המדרכה ובצד במקום באמצע.