האם כספי קיצבה ניתנים לעיקול?

  • עיקול קיצבת זקנה
    גלית | 07/08/2019 20:35

    האם מותר לעקל קיצבת זקנה מהמל"ל שזו ההכנסה היחידה.

    • האם כספי קיצבה ניתנים לעיקול?
      עו"ד נילי רובינוב | 14/08/2019 09:39

      שלום רב, כספי זיקנה לא ניתנים לעיקול בהתאם להוראות סעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, שקובע כי זכות לגמלת כסף לא ניתנת להעברה, לערבות או לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות המגיעים לפי פסק דין של בית משפט. חשוב לציין כי הגבלה זו תקפה למשך 30 יום מיום שהןעברה הקצבה לבנק ולאחר מועד זה ניתן לעקל את הכספים.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      רחוב סחרוב 19 קומה 1 כניסה D, קניון ערי החוף, ראשון לציון
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com