תוספת שטח לדירות שהורחבו

  • תוספת שטח בתמ״א 32/2
    תוספת שטח בתמ״א לדירות מו | 04/08/2019 19:20

    אנחנו בתחילת תהליך תמ״א 32/2. מדובר בבנייני רכבת  שחלק מהדיירים הרחיבו את הדירות לפני 15 שנים בתוספת של 25מ״ר וחלק לא ונשארו בגודל המקורי של הדירה.
    עכשיו אנחנו בתחילת תהליך תמ״א 32/2 היזם רוצה לתת לדיירים שדירותיהם הורחבו בעבר תוספת של 25מ״ר. ואילו הדיירים שלא הרחיבו תוספת של 30מ״ר.
    שאלתי: האם התוספת של אחוזי הבניה המאושרים בתמא מחושבים  לפי גודל הדירה כיום או לפי הגודל ההיסטורי שלהם לפני ההרחבה.
    הדיירים שלא הרחיבו את הדירות טוענים שהיזם מרוויח על חשבונם את אחוזי הבניה של הדירות שלא הורחבו.

    • תוספת שטח לדירות שהורחבו
      עו"ד אילן הלוי | 04/08/2019 23:32

      שלום רב

      בעיה מוכרת. קודם כל אני לא בטוח שהיזם יכול בכלל להרחיב עוד את הדירות המורחבות. לפחות במקרי שאני נתקלתי העיריה בכלל לא אישרה לדירות אלו הרחבה נוספת.

      אבל בהנחה שיש כפל מבצעים.

      מי שלא הרחיב יכול להרחיב בדיוק כמו מי שכבר עשה כן. ההבדל היחידי הוא שאלו שהרחיבו השקיעו בכך בעבר זמן וכסף על התכנו והביצוע. כלומר- לחלק יש כבר 25 מר בנוי (נקרא בשפה שמאית מ"ר בנוי) ולחלק יש זכות להגדיל ב 25 מר (בשפה שמאית נקרא מ"ר מבונה). יש כללים מה יחס ההמרה בין שני סוגים אלו. למשל 1 מ"ר בנוי = 3 מ"ר מבונה (רק דוגמא זה משתנה ממקום למקום). כך ניתן להביא את שתי הדירות למכנה משותף.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com