תלונה כנגד שופט על מעשים שעשה בעת מילוי תפקידו

  • צחי
    צחי | 02/08/2019 14:33

    שופט משפחה התעלם מקיום ראייה שהוצגה על ידי כחוק, בטענה שהוא מסתפק בתחליף ראייה שהצגתי בפלאפון, והוא מאמין לטענותי.

    התלוננתי במשטרה על העלמת ראייה, המשטרה דחתה את התלונה, עררתי, והנושא עבר לפרקליטות.

    יש לי הקלטה ותמלול של שתי פקידות שאמרו בפירוש שהראייה עברה לשופט בזמן. האימון שלי בפרקליטות הוא אפסי.
    האם עו"ד מקצועי יכול להוציא מהפרקליטות המלצה להעמדה לדין של השופט ?

    לדעתי:
    טענה של התעלמתי מראייה, היא טענה רעה, שפירושה בפועל הוא הרי העלמת ראייה אקטיבית.
    טענה של התעלמתי מהראייה כי האמנתי לך ואין לי צורך בראייה, גם היא גם טענה רעה כי משמעותה היא ייתור דיני ראיות מהמשפט במדינת חוק ע"י שופט.

    לכן אבקש את דעת המומחים כאן, מה באמת אפשר להוציא מהפרקליטות נגד שופט כזה, שהפרוטוקול והמזכירות נגדו ?

    • תלונה כנגד שופט על מעשים שעשה בעת מילוי תפקידו
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2019 12:21

      צחי יקר, ראשית כדאי לדעת כי קיימת הגנה על שופטים בחוק העונשין על מעשים שנעשו במסגרת כובעם כשופטים- הגנה הקבועה בסעיף 34כ.:"   נושא משרה שיפוטית לא יישא באחריות פלילית למעשה שעשה במילוי תפקידיו השיפוטיים, אף אם חרג בכך מתחום סמכותו." מעבר לכך, המקרה שאתה מתאר כלל לא נכנס להגדרה של השמדת ראיה המוגדרת בסעיף 242 לחוק העונשין כ:"היודע כי ספר, תעודה או דבר פלוני דרושים, או עשויים להיות דרושים, לראיה בהליך שיפוטי, והוא, במזיד, משמידם או עושה אותם בלתי ניתנים לקריאה, לפענוח או לזיהוי, והכל בכוונה למנוע את השימוש בהם לראיה, דינו - מאסר חמש שנים."- לפי דבריך, השופט לא השמיד את הראיה שהצגת לו, כאם אמר לך שאין לו צורך לקבל את ראיית המקור, באשר הוא מאמין לדבריך והוא יתייחס בהחלטות שלו- כאילו ראיית המקור הוגשה.- כך שבכל מקרה השופט לא ביצע כל עבירה פלילית. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי