שינוי תנאים של תכנית תשלומים בפשיטת רגל

  • שאלות בשלב של סיום פש"ר
    תומר | 31/07/2019 18:47

    נתונים:

    1. התקבלה החלטה על תוכנית פירעון אשר ביחד עם הקופה מניבה כ- 50% מהחוב ושתביא להפטר מותנה.

    2. המנהל המיוחד רצה בתחילת התיק את כל 100% מהחוב והוגשו כל המסמכים הנדרשים בחקירה כולל קופות גמל.

    3. יתרת תכנית הפירעון סולקה באופן חד פעמי ושהביאה לזכות לבקשה להפטר חלוט (נחשבת גם כפדיון דירה שנמצאת בבעלות החייבים).

    4. לאחר שהכול שולם כפי שהוחלט (בבת אחת ולא בעוד 4 שנים) המנהל המיוחד החליט לבדוק מסלקה פנסיונית (יש שם די הרבה כסף).

    שאלות:

    א. האם לאחר שהתקבלה החלטה המנהל המיוחד יכול לעשות זאת?

    ב. האם ניתן לקחת כספי פנסיה שישמשו בתור תשלום לקופת הפש"ר?

    ג. האם ניתן בבירור לדעת אילו כספים מוגנים ואילו לא?

    ד. האם ניתן למכור דירה ומתי? לאחר קבלת הפטר מותנה? לאחר קבלת הפטר חלוט?

    ה. האם עו"ד המתמחה בפש"ר המיייצג חייב יכול לייצג בהסכם מכר דירה (בהנחה שניתן)?

    • שינוי תנאים של תכנית תשלומים בפשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 03/08/2019 11:49

      בוקר טוב,

      עקרונית, לאחר שנקבע מתווה להפטר, יכול מנהל מיוחד לשנות אותו רק אם מתגלה מידע חדש - נכסים, או דברים שלא הוצהרו קודם לכן, ועולה חשד לחוסר תום לב בהליך.

      עקרונית כספים לא מוגנים בקופות פנסיוניות שייכים למנהל המיוחד - כדאי לבדוק אם יש איזושהיא התייחסות לכך קודם לכן, וויתור שלו, או אפילו ויתור בשתיקה. בכל מקרה צריך לטעון שמשנקבעה תכנית, שאינה כוללת את הרכיבים הלא מוגנים, ברור שהם אינם חלק מהתכנית.

      את הדירה אפשר למכור בכל מועד - כשמדובר בלקוחות שלי, שהם חייבים בפשיטת רגל, אני אפילו ממליץ שהמכירה תהיה על ידי כעורך דין, כי לי יש את התמונה המלאה כדי לבנות את ההסכם כך שלא יפגע בלקוחות עקב הפש"ר, אבל כדאי לשים לב שעוה"ד של הפש"ר מתמחה ומתמצא בענייני מקרקעין, כדי שגם בהיבטי מס וההיבטים החשובים במכירת דירה יכוסו בצורה נכונה.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il