סטודיו ליוגה שכר את שירותי באמצעות "חוזה בעל פה" ולא שילם לי - מה עלי לעשות כעת?

  • חוזה בעל פה ואי עמידה בתנאים
    רומן | 03/08/2019 08:44

    שלום,

    אני מורה ליוגה.
    בתחילת השנה יצרו איתי קשר מאחד ממועדוני יוגה בעיר עם הצעה להעביר אצלם קורס מורי יוגה.
     הכול היה מאוד ידידותי, בעל פה, ללא חוזה. כל התוכן שלי ואני המורה היחיד. בסופו של דבר הגענו לכך שאקבל 200 לשעה, סה״כ סביבות 30 אלף, בתשלומים של רבע מהסכום ב-10 לכל חודש במשך 4 חודשי הקורס. עוד לפני תחילת הקורס הסטודיו קיבל את כל הכסף מהתלמידים, סה״כ 75 אלף.

     עברו 3 חודשים וקיבלתי רק 7 אלף וגם אותם בעיכוב.

    מאז לא קיבלתי אף שקל, למרות שהקורס עוד מעט מסתיים וסחבתי אותו על הגב כמעט בחינם את כל התקופה. מה עלי לעשות? האם תביעות קטנות זה מספיק או שלפנות לעורך דין? דיני עבודה? האם מגיע לי לקבל פיצויים על העיכוב? כמה לא לטובתי זה שאין חוזה כתוב?

     תודה

    • סטודיו ליוגה שכר את שירותי באמצעות "חוזה בעל פה" ולא שילם לי - מה עלי לעשות כעת?
      עו"ד לילך אקרמן | 04/08/2019 10:06

      שלום רב,

      ראשית יש לבחון האם יש בינך לבין המקום יחסי עובד מעביד או לא- זה לא ברור כלל מהנתונים שרשמת ומההסכמות שלכם.

      ככל ויש יחסי עובד מעביד אז הכתובת היא אכן בית הדין לעבודה וככל ולא אז ניתן לתביעות קטנות ואז הפורום הרלוונטי הוא פורום דיני חוזים.

      גם חובת קיומו של חוזה כתוב קמה רק באם ישנם יחסי עובד מעביד והחובה לעשות כזה היא על המעסיק.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il