האם מותר לי להקליט שיחה עם אדם אחר?

  • יקיר
    צנעת הפרט | 31/07/2019 17:41

    אנני יודע אם זה מתייחס לפורום זה !
    שלום רב,
    לפני כמה ימים הגעתי לבנק כדי לקבל תשובות לגבי חשבוני ועוד כמה דברים!
    בבנק הדלקתי את ההקלטה כדי לשמוע אחר מכן את מה שנאמר לי ובשום פנים ואופן כדי לגרום מצב אחר!
    בזמן השיחה ,המנהלת שדיברתי איתה פתאום אמרה לי ״אני יודעת שאתה מקליט את זה ״
    בזמן השיחה עם המנהלת ,הטלפון שלי היה בידי כל הזמן!
    האם זה כניסה לפרטיות?
    תודה

    • האם מותר לי להקליט שיחה עם אדם אחר?
      עו"ד תום שנפ | 01/08/2019 21:04

      יקיר שלום,

      באופן רגיל, הקלטת שיחה שאתה צד לה מותרת מכוח חוק האזנת סתר, ואינה מהווה עבירה על החוק או פגיעה בפרטיות. רק במקרה שבו הייתה הסכמה מפורשת בין הצדדים לשיחה לפיה השיחה לא תוקלט, וצד כלשהו הקליט בכל זאת את השיחה, בניגוד להסכמות, עשויה לקום עילת תביעה בגין פגיעה בפרטיות. מתיאורך, לא נראה שזה המקרה.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il