שאלה בנוגע לקבלת מענה לבקשות המוגשות לפרקליטות

  • שאלה
    תמר | 29/07/2019 22:20

    הגשתי בקשה לחזרה מאישום.

    מה היקף ההנמקה בהחלטה של הפרקליטות בבקשתי?

    האם ניתן לדחות את הבקשה ללא הנמקה והאם אני זכאית לקבל את ההחלטה (כי מסרבים לתת לי אותה)?

    תודה

    • שאלה בנוגע לקבלת מענה לבקשות המוגשות לפרקליטות
      עו"ד אמיר מורשתי | 31/07/2019 09:01

      תמר יקרה, בחוק למעשה אין התייחסות להיקף ההנמקה שאת אמורה לקבל מהפרקליטות- למעשה, ברגע שהוגש כתב אישום, הרי שאת כל הטענות שיש לך כלפי כתב האישום, לרבות טענות מקדמיות, אפשר להעלות בפני בית המשפט והוא יחליט בטענה. יחד עם זאת, תמיד כמובן אפשר גם לפנות אל הפרקליטות ולנסות לשכנע אותם לחזור מכתב האישום- כללי מנהל תקין מחייבים אותם להשיב לבקשה וראוי גם שדחיית הבקשה תהיה מלווה בנימוק אף אם הוא קצר. היות ומדובר בתיק פרקליטות סביר להניח שאת מיוצגת ועל כן כדאי מאוד שכל בקשה שאת מעוניינת להגיש תעבור דרך  עורך הדין שלך- למעשה כללי האתיקה של עורכי הדין אוסרים על הפרקליטות/תביעות ליצור עימך קשר שלא באמצעות עורך דינך וייתכן וזו הסיבה שהם נמנעים מלמסור לך את ההנמקה לדחיית הבקשה. ( ככל ואת לא מיוצגת, עצתי לך לפנות לקבלת ייצוג ואם ידך אינה משגת לשלם לעו"ד פרטי הרי שניתן להגיש בקשה לקבל ייצוג מטעם הסניגוריה הציבורית ) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה, אבל לא עורך הדין הוא הסיבה לסירוב
        תמר | 31/07/2019 10:27

        תודה על התשובה. אבל הסירוב אינו בגלל שאני מיוצגת אלא שגם לעורך הדין שלי הם מסרבים לתת עותק מההחלטה.

        אז אודה לך אם תוכל לעדכן בבקשה את התשובה.

        האם זה מקובל בו מסרבים לתת לי או לעורך הדין שלי עותק מההחלטה?

        האם החלטה כזו נחשבת לתרשומת פנימית?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 31/07/2019 10:38

          תמר יקרה,

          ככל ועורך הדין הגיש בקשה מנומקת לחזרה מכתב אישום ובקשתו נדחתה, הרי הסיבות לדחיית הבקשה אינם תרשומת פנימית ומוזר לי שהפרקליטות מסרבת לתת אף לעורך דינך עותק מהחלטתם. אני סמוך ובטוח שעורך דינך ידע מה עליו לעשות כדי לקבל את ההנמקה  . מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • המשך שאלה
            תמר | 31/07/2019 14:16

            ושוב תודה.

            אילו היה לי עורך דין כעת לא הייתי מפנה שאלה זו.

            אילו היה לי עורך דין שיודע מה יש לעשות במקרה כזה, גם אז לא הייתי שואלת.

            אז אנה ממך, מה עושים במקרה כזה, במיוחד כאשר אני זקוקה להחלטה ובעיקר להנמקה, לא משנה עד כמה היא מפורטת?

            תודה

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2019 12:04

              תמר יקרה, עצתי לך לפנות לקבל ייצוג מטעם הסניגוריה הציבורית אם ידך אינה משגת לממן עו"ד פרטי- כעו"ד הייתי פונה לפרקליט הממונה על הפרקליט שסירב לבקשתך ומבקש ממנו לקבל את התשובות המגיעות לך ואם גם זה לא היה הולך הייתי מטפס בסולם הדרגות לפרקליט המחוז ועד לנציב הביקורת על הפרקליטות- השופט בדימוס, דוד רוזן. מקווה שהייתי לך לעזר

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי