נזק מרטיבות

  • נזק מרטיבות
    דייר פגוע | 24/07/2019 19:48

    שלום רב,

    רציתי לדעת בבקשה, לפני שנה שכרתי דירה מדייר אשר רכש את דירתו מהקבלן ואני הייתי הדייר הראשון שנכנס לדירה ,החוזה שנחתם הינו חוזה סטנדרטי למעט שינויים קלים , מכיוון שהדירה הינה חדשה מקבלן בישוב בארץ עם עלויות ישוב ,במהלך שהותי התגלו ליקויים בדירה בדמות רטיבות אשר הסבו נזק רב לציוד אישי , נעשתה פנייה לבעל הבית ולקבלן המבצע אולם תיקונים אלו לא סודרו בכל תקןפת שכרותי קרי שנה, הנזק שנגרם לי הוא מעל 8000 שח שני ארונות בגדים ותכולתם , כמו כן עניין הרישום של הדירה לא בוצע בכל תקופת השכירות מה שמנע ממני לשלם את התשלומים החודשיים ליישוב ויצר חוב כלכלי של כ7000 שח
    כעת לאחר שסיימתי את החוזה כמובן שלא הארכתי בעל הדירה מבקש את התשלומים אשר היו אמורים להיות משולמים כל חודש בחודשו ב3 תשלומים למרות מספר פניות שלי לכך שיסדיר את עניין הרישום שאוכל לשלם בכדי להימנע ממצב שבו איאלץ לשלם סכום גדול במכה כמו כן אני כמובן דורש את הנזק שנגרם לי כתוצאה מהדירה שהוא בעליה לכן לאור מצב זה האם בעל הדירה יכול לחייב אותי לשלם לו בצורה מזומן או 3 תשלומים את החוב שנוצר ובאשמתו? כמו כן מבחינה משפטית האם יש זמן סביר שבעל הדירה אמור לטפל בעניינים כאלו ואם עובר הזמן הסביר אזי יש לפנות לערכאה משפטית או גישור? אשמח למענה ממי שנתקל בסוגיה כזו בכבוד רב דייר שנפגע

    • נזק מרטיבות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 28/07/2019 14:13

      שלום רב,

      תוכל לתבוע את המשכיר על כל נזק שנגרם לך כתוצאה מליקויים בדירה.

      את החובות לרשות המקומית עליך לשלם במלואם, שכן לא מדובר בחוב מפתיע אלא בכסף שיכולת ליעד למטה זו מדי חודש בחודשו. מובן שתמיד ניתן לנסות להגיע להסדר תשלומים עם המשכיר.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com