האם טענה לפיה אני חייב למישהו כסף מהווה לשון הרע?

  • האם אפשר לתבוע?
    אני | 28/07/2019 04:57

    הסתכסכתי עם אדם ואני חייבת לו סכום כסף 800 שח. שנים רבות הייתי קונה ממנו מוצרים לעסק קטן באלפיי שקלים ותמיד שילמתי בזמן כמו שעון. לעולם לא קיבלתי קבלות ממנו. אני לא מכחישה שאני חייבת לו כסף. אך בעקבות תאונה וגירושין נפלתי כלכלית בצורה קשה מאוד ובגלל כאבים עזים אני עובדת רק פעם אחת בשבוע כרגע והבטחתי לו שאחזיר כשיהיה לי והלוואי שהיה לי להחזיר לו כי אני בנאדם ישר אבל כחד הורית  אפילו את המעט הזה אין לי לתת לו כרגע:( הוא מלכלך את שמי ומספר לכולם שאני חייבת לו כסף וגם שולח אליי אנשים זה פוגע בשמי הטוב גם במקום עבודתי.אני מרגישה נבוכה ומושפלת האם אני יכולה לתבוע אותו על פגיעה בשמי ?

    • האם טענה לפיה אני חייב למישהו כסף מהווה לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 28/07/2019 14:28

      שלום רב,
      ככלל, אמירת אמת אינה יכולה להוות בסיס לתביעת לשון הרע. ככל שאותו גורם מדייק בדבריו וטוען אך ורק כי את חייבת לו כסף, אזי עומדת לו הגנת 'אמת דיברתי' המעוגנת בסעיף 14 לחוק איסור לשון הרע. ככל שהוא טוען דברים אחרים אודותיך, שאינם נכונים, או אז ייתכן כי עומדת לך עילת תביעה כנגדו.
      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il