העתקת רעיונות מספרים

  • כתיבת מדריך
    מאיה | 28/07/2019 03:37

    אני כותבת מדריך שארצה בעתיד למכור, במדריך יש טיפים שלי בהתבסס חוויה אישית אבל חלק מהחוויה שלי ומהטיפים זה שיטות שקראתי בספרים...
    האם זה פוגע בזכויות יוצרים?
    האם לציין בתחילת הספר את הספרים שקראתי שהשיטות הללו מופיעות בהם?
    מקווה שיצא ברור, תודה רבה.

    • העתקת רעיונות מספרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/07/2019 13:05

      שלום רב,

      אחד מכללי היסוד של דיני זכות יוצרים הוא שאין זכות יוצרים ברעיון ואולם יש זכות יוצרים בדרך הביטוי של אותו רעיון. כלומר, מותר לעשות שימוש ברעיונות של אחרים כל עוד לא מעתיקים את דרך הביטוי של הרעיון אלא מנסחים אותו באופן עצמאי. חשוב לציין שלא רק העתקה מילולית ממקור אחר היא העתקה של "דרך הביטוי" - לעתים גם תיאור של פרטים רבים מהם מורכב תיאור הרעיון מהווה העתקה של דרך הביטוי . יתרה מכך, העתקה של מספר רעיונות (שכל אחד מהם כשלעצמו מותר בהעתקה) עשויה להיחשב להעתקה של "לקט" של רעיונות - שאף היא פעולה המהווה הפרת זכות יוצרים.

      ולכן חשוב לבחון את הדברים בצורה פרטנית ולקבל יעוץ משפטי פרטני טרם הוצאת הספר - באופן שיחדד את גבולות האסור והמותר.

      שיהיה בהצלחה!

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il