האם הודעה בקבוצת וואטסאפ יכולה להוות לשון הרע?

  • קבוצת וואטפ בגינה
    שירה | 25/07/2019 13:33

    יש לנו קבוצת וואטסאפ של כלבי השכונה. אחד מהחברים הכפיש חבר קבוצה אחר בטענה שהוא משחרר את הכלב בכוונה והכלב בורח בגלל זה. האם לאותו חבר יש עילה לשון הרע?

    • האם הודעה בקבוצת וואטסאפ יכולה להוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 27/07/2019 13:36

      שירה שלום,

      חוק איסור לשון הרע קובע כי פרסום לשון הרע הינו כאשר הפרסום מגיע לפחות לאדם אחר בנוסף לאדם שעליו מדובר. לכן, כל הודעה בקבוצת וואטסאפ מהווה פרסום, ותוכנה יכול להוות לשון הרע בהתאם לתנאי החוק.

      בפנייתך מתוארת סיטואציה בה נאמר על אחד החברים כי הוא משחרר את כלבו - האם תוכן הדברים נכון והכלב משוחרר על ידי בעליו? שנית, באיזה נסיבות זה נאמר?

      על פניו, אני לא בטוח שאמרה שכזו, לפיה אדם משחרר את כלבו, מהווה לשון הרע, אבל זה בית המשפט פוסק. יתר על כן, אם מה שפורסם אכן נכון, ייתכן ולשולח ההודעה עומדות הגנות על פי החוק.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il