הורי נתנו לאחות לגור בדירתי - האם אוכל לפנות אותה?

  • דירה בבעלותי, שאחותי גרה שם עם בעלה
    ליאור | 24/07/2019 13:13

    היי

    בבעלותי דירה, שהוריי קנו לי בצעירותי. לפני כמה שנים הוריי החליטו להוציא את השוכרים ששכרו את הדירה, ולהכניס את אחותי שתעבור לגור בדירה, ביחד עם בעלה. הם גרים שם כבר 4 שנים, ללא שום חוזה מסודר.

    שאלתי: האם אוכל להוציא אותם מדירתי בכל עת שארצה? או שמא יש להם טיעון לומר שהם אינם מוכנים להתפנות?

    (מדגישה שוב, שאין חוזה מסודר איתם)

    תודה רבה מראש

    • הורי נתנו לאחות לגור בדירתי - האם אוכל לפנות אותה?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 28/07/2019 14:04

      שלום ליאור,

      יש להבין מה הוסכם בינך לבין הוריך בנוגע לנכס - מי רשאי להשכירו, מה התנאים לקבלת הנכס במתנה וכו'.

      ככל שאין הסכם לגבי עניין זה תהיה רשאי לפנות את אחותך מהדירה.

      על מנת להקדים ולמנוע טענות כדאי להסדיר את המגורים של אחותך בדירה בחוזה כתוב.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מה הוסכם ביני לבין הוריי
        ליאור | 28/07/2019 19:53

        היי לילך,

        ביני ובין הוריי הוסכם שהם ישכירו את הנכס למי שהם מעוניינים בו. הדירה נקנתה מכספי הוריי היקרים, אך בטאבו הם רשמו אותי כבעלת הדירה היחידה.

        בפועל אבי הוא זה שמנהל את כל ענין השכירות. אין לי מושג כיצד אחותי משלמת לו, האם דרך צ'קים או אם מזומן, אני "מחוץ לענינים"... כפי שכתבתי גם אין חוזה מסודר כלשהוא.

        אני מניחה שאבי מתכוון להוריש לי את הדירה הזאת במתנה, אך אני חוששת שביום שאחרי שאבי לא יהיה איתנו, אחותי פשוט תסרב להתפנות מהדירה!

        האם במקרה שכזה פשוט אוכל להתקשר למשטרה, ולפנות אותה ואת בעלה משם?

        תודה, ליאור