האם דירת ירושה נחשבת לדירה נוספת?

  • דירת ירושה
    אתי | 23/07/2019 13:59

    שלום.

    קיבלתי דירת ירושה ויש לי בה חלק של 100%. ( על שמי בלבד)עכשיו מכרתי את דירתי למגורים ושיפרתי אותה קניתי אחרת על שמי ועל שם בעלי. השאלה היא האם אחוייב ב 4% בגין מס דירה שניה או שדירת ירושה לא נחשבת כדירת שניה לצורך  תשלום מס 8% במידה ומשפרים דיור

    2.והאם היו תקדימים לזה כלומר מקרה כמו שלי שלא שולם המס ולאחר מכן היתה דרישה של מס שבח.

    בתודה אתי

    .

    • האם דירת ירושה נחשבת לדירה נוספת?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/07/2019 10:13

      שלום אתי,

      דירת ירושה נחשבת במניין הדירות כדירה נוספת.

      אם ליורש זכויות שאינן עולות על 50% הדירה לא תחשב כדירה נוספת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • האם דירת ירושה נחשבת כדירה נוספת
        אתי | 24/07/2019 11:34

        התשובה שנתת לגבי "אם ליורש זכויות שאינן עולות על 50% אינה נחשבת לדירה נוספת" האם הכוונה לצורך תשלום מס 8% בקניה דירה נוספת או לצורך תשלום מס שבח במכירת דירת המגורים במידה ויש פחות מ 50% מהדירה?.אני שואלת כאן שתי שאלות שונות ומבקשת התייחסות לשני סוגי המיסוי.תודה

        • האם דירת ירושה נחשבת כדירה נוספת
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 28/07/2019 14:00

          הדבר נכון בשני המקרים.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com