מה משמעות עדות שקר

  • מה הסנקציה על תצהיר שקרי ?
    לוי | 20/06/2015 09:27

    נתבע  בבית משפט השלום ( בסדר דין מקוצר )
    הגיש תצהיר בבקשת רשות להתגונן שהפך לכתב הגנה.

    הוכח באמצעות מסמך של הנתבע עצמו כי הצהיר שקר בולט בעניין הכי מהותי של התביעה.

    מהי הסנקציה שניתן לבקש מבית המשפט לעשות ?

    1. למחוק כליל את התצהיר ולמעשה לבטל במקרה זה למחוק את כתב הגנתו של הנתבע?
    2. לבקש מבית המשפט להעמיד את הנתבע לדין על תצהיר שקרי?

    מה ניתן למעשה לבקש מבית משפט  כאשר מוכח כי בעניין המהותי ביותר  הוכח לבית משפט כי הנתבע הצהיר דבר שקר ?

    • מה משמעות עדות שקר
      עו"ד טל פינק שליש | 22/06/2015 14:14

      ככלל, בגין עדות שקר העדות צפוי לקבל 7 שנות מאסר.

      עם זאת, המקרים בהם מגישים כתבי אישום במקרים אלו הינם ספורים, אם בכלל.

      לא ניתן לבקש למחוק תצהיר בגלל זה, אולם יש להראות לבית המשפט את השקרים על מנת לקעקע את התצהיר ומשקלו.

      טל פינק שליש, עו"ד

      מנהלת הפורום

      • סוכן ביטוח שיקר במתן עדות מעל דוכן העדים עדות שקר
        שמעון מימוני | 24/07/2019 06:23

        סוכן ביטוח ערך שלא בפני פוליסת מנהלים זויפו בשני מסמכים טפסים חתומותיי מעולם לא פגשתי אותו הצגתי ראיות חותכות בפני השופט  ומה יצא מזה בבית משפט בישראל ???