דבר והיפוכו אתה אומר

  • קבלת תיק חקירה מהמשטרה
    רונן | 23/07/2019 16:01

    שלום וברכה

    גרושתי הגישה נגדי תלונות במשטרה על אלימות ואיומים, נחקרתי ומיד קלטו שמדובר בתלונה מדומיינת והתיק נסגר תוך כמה שבועות מחוסר ראיות.

    אני רוצה לקבל את מלא חומרי החקירה מהמשטרה ולבקש מהם לשנות את הסגירה לחוסר אשמה כך שאוכל להגיש תביעת דיבה כנגד גרושתי.

    למי אני פונה כדי לקבל את כל תיק החקירה ואיך משנים את עילת הסגירה? זה משהו שאני יכול לעשות לבד או צריך עו"ד?

    תודה רבה

    • דבר והיפוכו אתה אומר
      חיים | 24/07/2019 14:46

      אם החוקרים היו קולטים מיד שמדובר בתלונה מדומיינת, התיק לא היה נסגר מחוסר ראיות מספיקות, אלא מחוסר אשמה.

      בכל אופן, אתה יכול לפנות ליחידה החוקרת בבקשה לצלם את התיק, אך אין חובה להיעתר לבקשה. אתה יכול גם לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה מנומקת לשנות את עילת הסגירה.

      אבל שים לב: סגירת התיק מחוסר ראיות אינה שוללת את זכותך להגיש תביעת דיבה ולנסות לשכנע את בית המשפט שהתלונה כוזבת. מצד שני, גם אם תשונה העילה לחוסר אשמה, עדיין יכול בית המשפט להשתכנע שהתלונה נגדך הוגשה בתום לב, ובשל כך לדחות את תביעתך.

    • מספר מילים על בקשה לשינוי עילת סגירה לחוסר אשמה
      עו"ד אמיר מורשתי | 25/07/2019 10:37

      רונן יקר, חוק סדר הדין הפלילי מאפשר לחשוד בעבירה שהתיק כנגדו נסגר מחוסר ראיות/ עניין לציבור, לפנות לתובע שסגר את התיק בבקשה מנומקת לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה- בכדי שהתיק ימחק מרישומי המשטרה. החוק לא קובע מנגנון לערר על סירוב להיענות לבקשה ולמעשה ניתן להגיש הבקשה לבד מבלי להיעזר בעו"ד, בדיוק כפי שניתן גם להיחקר באזהרה במשטרה מבלי להיעזר בעו"ד ואף לייצג עצמך בבית משפט- אך הדבר אינו מומלץ שכן מדובר בבקשה משפטית והיכולת של מי שיש לו השכלה משפטית וניסיון בתחום לשכנע לשנות את עילת הסגירה לחוסר אשמה גבוהה בהרבה מהיכולת של אזרח מן השורה שאינו מכיר את ההנחיות והפסיקה הרלוונטית בתחום. בנוסף, לעתים נכון לחזק את חומר הראיות שיש בידי המשטרה בראיות נוספות מטעמך שיכולות לשנות את עילת הסגירה- שאף כאן אין תחליף לניסיון פרקטי של עו"ד בתחום. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי