טענת פרעתי ועיכוב הליכים

  • אין החלטות רשם, בינתיים מטילים עיקולים והגבלות
    אהרון | 23/07/2019 01:03

    יש לי תיק מזונות במסלול מקוצר. הגשתי טענת פרעתי ובקשה לעיכוב הליכים והגבלות עד לבירור הבקשה. בינתיים חולפים ימים ושבועות (למעלה מ-20 יום) ועדיין אין החלטה בבקשות, והם גם לא הועברו לתגובת הזוכה. בינתיים ראיתי פעולות בתיק כמו חידוש עיקולי צד ג' וכדו'. עד מתי, לפי החוק והתקנות, מחויב רשם הוצל"פ לתת החלטות בתיק? האם הטלת העיקולים הוא סוג של עונש, אחרי שהגשתי טענת פרעתי ומתעלמים ממנה?

    • טענת פרעתי ועיכוב הליכים
      עו"ד אריאל שוורץ | 30/07/2019 12:40

      שלום רב,

      ככל שהוטלו עליך מגבלות בתקופת בירור טענת הפרעתי, עליך להגיש בקשה לביטול המגבלה ולנמק את הבקשה על סמך טענת הפרעתי (כלומר שלא ניתן לנקוט בהליכים כל עוד ישנה בקשה תלויה ועומדת).

      בעניין טענת פרעתי נראה כי צפוי להתקיים דיון בסוגיה ועל כן מומלץ להגיע למזכירות ההוצאה לפועל המנהלת את תיק המזונות (שים לב כי כעת ישנה תקופת פגרה וזמני קבלת קהל מצומצמים) ולברר מול המזכירות מהו מצב התיק לצורך קבלת מועד דיון ובירור הבקשה.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com