תביעה קטנה כנגד ועד בית

  • תביעה קטנה נגד ועד בית
    אורן | 06/04/2014 13:40

    שלום,
    אפשר לתבוע בתביעה קטנה את ועד הבית בבית משותף בגין נזקים שנגרמו בדירתי בשל סתימה בצנרת המשותפת של הבניין? הסתימה נגרמה ממגבונים וחיתולים שמשליכים דיירים בקומות העליונות. הסתימה גרמה להצפה בדירתי, רהיטים נרטבו ונהרסו, והייתי צריך להזמין צוות ניקוי לדירה כדי לנקות את הכול. אי אפשר לתאר במילים מה הלך שם. ועד הבית כצפוי מסרב לקחת אחריות. אפשר להגיש תביעה קטנה?

    • תביעה קטנה כנגד ועד בית
      עו"ד מור יהודה | 07/04/2014 08:23

      אורן,

      מבלי להכניס אותך אל תוך הגדרת ועד הבית כאישיות משפטית, אין שום בעיה להגיש תביעה קטנה כנגד נציגות הבית המשותף.
      מה שכן, מאחר ואתה מבקש להוכיח כי הנזק נגרם על ידי צינור השייך לבניין עצמו ולא לדירת פלונית, התביעה צריכה להיות מבוססת על חוות דעת כגון שמאי או מהנדס בניין שיקבע שמקור הנזילה מטיל אחריות על הנציגות.
      לאחר שתוכיח את זה, תצטרך להוכיח את הנזק שנגרם לך, אם באמצעות תמונות, שמאות או הצעות מחיר.

      בהצלחה.

      • תביעה קטנה נגד ועד הבית
        רינה | 22/07/2019 23:02

        מה עליי לעשות במקרה שהאינסטלטור רשם בקבלה שהתשלום הוא באחריות הועד לאחר ששילמתי לו במזומן והעוד מתנער מאחריות
        לפני כחצי שנה הייתה לי סתימה בבית במוצאש
        כל האמבטיה עלתה על גדותיה עם גורה, הייתה הצפה, המים בשירותים לא ירדו, התקשרתי לבעל מקצוע שקבע בסופו של יום שהאחריות לתשלום היא של ועד הבית וגבה עבור התיקון 3000 שקלים, ביום המקרה עליתי לועד ולא היה איש בבית, כך שלא הייתה בררה אלא לטפל בסתימה , יתברר שהיא נבעה מהביוב הראשי של הבניין, במצלמה של האינסטלטור רואים בברור אחרי שפירק את האסלות לאחר כמה ניסיונות לאתר את הסתימה, מגבת ענקית בתוך קו הביוב,פניתי כמה וכמה פעמים לועד גם יום למחרת המקרה ולא הייתה התייחסות, לאחר כמה חודשים פניתי לתרבות הדיור והוועד הגיב להם בתוכן שכולו שקרים תרבות הדיור סגרו תיק בטענה שהם מאמינים לועד ואיך הם יכולים לדעת שלא אמרתי לאינסטלטור מה לכתוב, דבר התמוה בעיניי כשלעצמו,השאלה מה עליי לעשות עכשו, יש לי צילום של ההצפה, מגובה בקבלה של האינסטלטור שרשום בפירוט מה נעשה באותו ערב?

    • תכנית טלויזיה חדשה - תביעות קטנות
      ג'יין | 10/04/2014 16:19

      תכנית טלוויזיה חדשה שמטרתה להעלות את המודעות לפתרון סכסוכים מחפשת אחר מקרים מתאימים שיגיעו לדיון לפני הרכב של שופטים בראשותו של הדיין הרב אבי גיסר, ויכריעו בסכסוכים של עד שלושים אלף שקלים. הסיוע כולל ייעוץ משפטי וליווי צמוד עד למשפט. העזרה היא ללא עלות כספית ובשקיפות מלאה. לפרטים נוספים ולייעוץ ניתן להתקשר/להשאיר הודעה במספר 050-6473360 או במייל ttv.law@gmail.com