תאונת דרכים תוך כדי נסיעה באוטובוס

  • פגיעה בנוסעת קשישה קו דן בת״א
    דן | 22/07/2019 20:24

    אימא שלי, בת 90. נכנסתי לאוטובוס מספר 89 של דן, כשעלתה לאוטובוס הנהג הבחין בה מנסה לעלות ונתן גז, היא הושלכה לרצפה ופתחה את הראש, נזל דם, הנהג לא התנצל, נותר במקומו והנוסעים

    שהיו בקו הזעיקו מיד אנבלונס שפינה אותה למיון כירורגי באיכילוב. היא שוחררה לאחר מספר שעות

    למיון הגיע בוחן תנועה ומילא דו״, לי יש את כל התיעוד הרפואי.

    אנו מעונינים לתבוע על הנזק הגופני ועוגמת הנפש. כמה אתם חושבים צריך לתבוע?

    תודה רבה רבה

    • תאונת דרכים תוך כדי נסיעה באוטובוס
      עו"ד גיל קראוס | 23/07/2019 16:22

      צהריים טובים,

      הפגיעה שאירעה לאמך היא תאונת דרכים לכל דבר ועניין ויש לתבוע את ביטוח החובה של האוטובוס.

      כשמדובר בתאונת דרכים, יש בחוק מושג שנקרא ייחוד עילה והמשמעות היא שניתן לתבוע רק את ביטוח החובה של האוטובוס ולא גורמים אחרים כמו הנהג או חברת האוטובוסים.

      לגבי הנזק, קשה להעריך מבלי להתעמק במסמכים ובנזק הנטען.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • ידוע אבל שאלתי על כמה לתבוע?
        דן | 23/07/2019 21:31

        בטופס לחברת הביטוח של האוטובוס אנחנו צריכים לציין מה הפיצוי המבוקש.

        • תביעה בגין נפילה באוטובוס
          עו"ד גיל קראוס | 24/07/2019 14:54

          קשה להעריך פיצוי מבלי לראות את המסמכים ולבדוק את מלוא העובדות.

          אם מדובר בטיפול בחדר מיון בלבד ואין הוצאות מיוחדות, אז הפיצוי הסביר הוא כמה אלפי שקלים בודדים.

          אם יש נזק אסתטי למשל בעקבות הנזק ו/או הוצאות מיוחדות, אז הערכים הם אחרים.

          במסגרת הדרישה הייתי מעמיד אותה על כפול לפחות מהסכום הריאלי לפיצוי.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • אוקיי, מה בנוגע לעוגמת נפש?
            דן | 24/07/2019 20:48

            תודה על המידע ומה בנוגע ליחס לאישה ישישה בת 90 שמושלכת על רצפת האוטובוס לעיני כל כשנהג האוטובוס אפתי?

            תודה