האם הליך יישוב סכסוך יכול לעכב לי את הערעור?

  • בקשה ליישוב סכסוך - זמני שהות במקביל לערעור-מזונות
    דוד | 22/07/2019 11:32

    בעקבות פס"ד בעניין משמורת ומזונות - הוגש ערעור בעניין מזונות וקבוע דיון בעוד מספר חודשים. כעת, אני מבקש להרחיב את זמני השהות עם הילדים. בקשה שהוגשה לבימ"ש לענייני משפחה להורות לעו"ס על תסקיר חדש נדחתה מהסיבה שהתיק סגור עם הערה שיש לפתוח בהליך חדש לצורך סעד כלשהו. השאלה שלי האם בקשה ליישוב סכסוך בעניין זמני השהות (למרות שבבקשה אין מקום לציין במה מדובר) יכולה להוות בסיס לבקשה לעיכוב הליכי הערעור כצד טקטי ע"י הצד שכנגד בטענה שנושא המזונות יידון גם במסגרת פגישות המהו"ת, או לא?

    • האם הליך יישוב סכסוך יכול לעכב לי את הערעור?
      עו"ד רוית טוב-לי | 27/07/2019 23:52

      דוד, שלום,

      על פניו, אין קשר בין השנים.

      הערעור יתברר במועדו על פסק הדין שניתן, ללא קשר להליכים חדשים.

      יחד עם זאת, אם הבנתי נכון, כלל אין צורך בבקשת יישוב סכסוך, ואתה רשאי להגיש מיידית תביעה להרחבת זמני השהות, מן הטעם שהתנהלו בשנה האחרונה הליכים.

      נכון ואחראי יהיה להתייעץ עם עורך דין טוב, לפני שאתה נוקט בפעולה כלשהי, כדי שלא תעשה לעצמך נזק.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il