שימוש בקנביס רפואי וגילוי מול חברת הביטוח

  • קנביס רפואי
    יוסי א. | 21/07/2019 13:30

    שלום רב.

    עכב כאבים ונכות קיבלתי רישיון ממשרד הבריאות לטיפות שמן קנביס רפואי, אותן

    אני נוטל פעם אחת ביום לפני השינה בלבד, זה אכן מקל על הכאב ומסייע לי בשינת הלילה.

    מאידך, הבנתי ששאריות ה THC נשארות זמן רב בדם. השאלה היא לגבי נהיגה כאשר אני נוהג

    (כמובן לא תחת השפעת הקנביס) האם נדרש לעדכן את חב' הביטוח? או שזה נחשב כמו כל תרופה אחרת לכל דבר. תודה רבה מראש. אם משהו לא ברור בשאלתי אני עוקב ואשיב כאן.

    • שימוש בקנביס רפואי וגילוי מול חברת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 21/07/2019 15:18

      צהריים טובים,

      מדובר בשאלה מעניינת. אני לא מכיר כיום חובה שחלה על מבוטח לעדכן את חברת הביטוח שהוא עושה שימוש בקנביס, אם כי בפוליסות קיימת לעיתים החרגה של נהיגה במהלך השפעת סמים.

      אני לא חושב ששאלה זו עמדה במבחן הפסיקה. יכול להיות שעל הצד הבטוח, כדאי לעדכן בעת חידוש הפוליסה את נציג חברת הביטוח כדי להימנע מאי נעימויות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • קנביס המשך קצר
        יוסי א | 21/07/2019 16:53

        תודה על ממענה המהיר עו''ד גיל.

        הפוליסה מתחדשת בעוד 10 חודשים......ובינתיים?

        השאלה היא האם זה נחשב כתרופה לכל דבר (מה שנכון) או לסם שיכול

        לשמש את חב הביטוח כתואנה לדחית התביעה במקרה של תאונה או נזק שיגרם חלילה.

        • קנביס רפואי וביטוח לרכב
          עו"ד גיל קראוס | 22/07/2019 15:45

          קודם כל, הפוליסה התקנית מחריגה תאונה עקב שימוש בסמים וקנביס מוגדר כסם בפקודת הסמים המסוכנים (בצריכה מסוימת), כך שיש סיכוי שחברת הביטוח תדחה את התביעה תוך הסתמכות על עניין זה וייקבע כי לא מדובר בתרופה אלא בסם. כפי שציינתי קודם, אני לא מכיר נכון להיום פסיקה ברורה בעניין.

          גם אם תודיע לחברת הביטוח מראש, אני לא בטוח שזה ישנה משהו מאחר וזו הפוליסה התקנית וקשה לי להאמין שחברת הביטוח תשנה עבורך סעיף זה.

          שים לב שגם אם אירעה חס וחלילה תאונה בעת נהיגה תחת השפעת סמים, עדיין צריך להוכיח קשר סיבתי בין הנהיגה תחת השפעת סמים ובין התאונה. אם מדובר בתאונה בה אשם גורם אחר או תאונה בלתי נמנעת, אין רלוונטיות לנהיגה תחת סמים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • ,,תודה והערה
            יוסי א | 22/07/2019 16:09

            שוב תודה.

            ז''א שעשרות אלפי נהגים משתמשי קנביס רפואי לא מודעים לזה שהם (אולי) לא מכוסים

            ביטוחית.

            משהו ממש לא ברור לי ונותרתי ללא מענה.