פניה יזומה של עו"ד לעמותה למתן סיוע משפטי כאמצעי ש

  • יועץ משפטי של עמותה
    יואל | 21/07/2019 12:26

    האם מותר לעורך דין לפנות לעמותות ולהציע את עצמו כיועץ משפטי של העמותה - ללא עלות (המטרה היא כמובן שיווקית)

    • פניה יזומה של עו"ד לעמותה למתן סיוע משפטי כאמצעי ש
      עו"ד מייק יורק | 21/07/2019 13:38

      יואל שלום

      פניה יזומה לעמותה על מנת להציע שירות ללא עלות, ולפי הגדרתך כפעולה שיווקית הינה פעולה אסורה אשר נוגדת את עקרונות האתיקה החלים על עורכי דין.

      כאשר מטרת הפניה לעמותה אינה פילנתרופיות לשמה, אלא על מנת להיחשף לחברי העמותה או הציבור שמקבל שירות מהעמותה על מנת לקבל לקוחות, פעולה זו תחשב לשידול ופרסום אסור.

      ועדת האתיקה הארצית הבהירה כי פעולת שידול מתאפיינת בהיותה אישית ופונה ישירות אל האדם. גם עורך דין המציע את שירותיו בחיזור ישיר של אנשים תוך האדרת שמו וכישוריו, פוגע במכובדות המקצוע.

      באיזון בין האינטרסים הנוגדים ולנוכח קיומה של פרסומת עורכי דין, המאפשרת לאנשים לאתר, בקלות יחסית, עורך דין, גוברים השיקולים המצדדים באיסור באופן מוחלט כך שלאיסור אין חריגים.

      התוצאה היא "שעל הלקוח לחפש את פרקליטו, אך הפרקליט אסור לו לחפש את לקוחו", ראה עמ"מ 2/60 עו"ד פלוני נ' יו"ר המועצה המשפטית, פ"ד טו 311, 317.

      סעיף 56 לחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א - 1961 קובע כי : "לא ישדל עורך דין, בעצמו או על ידי אחר, כל אדם למסור לידיו עבודה מקצועית."
      משכך הייתי מליץ לך להימנע ממעשה שכזה.

      אני מקווה שסייעתי.

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      נירים 3, בית קנדה, אגף B, קומה 2, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc