קיבלתי דו"ח מהירות המבוסס על מצלמה מדור א3 – כדאי להישפט?

  • מהירות מופרזת
    סיגל | 15/07/2019 18:19

    קיבלתי דוח על מהירות של 118 קמ"ש במקום שמותר 90.

    הדוח ניתן על סמך מצלמה מדור א3.
    הבקשות שלי לביטול דוח או המרתו בהזהרה או דוח מופחת נענו בשלילה.

    רציתי לשאול איך בית משפט מתיחס לדוחות אילו לאחר הפסיקה המפורסמת בעכו.

    תודה

    • קיבלתי דו"ח מהירות המבוסס על מצלמה מדור א3 – כדאי להישפט?
      עו"ד דורון ויגלר | 17/07/2019 09:00

      שלום לשואלת,

      1- ראשית עליך לבדוק כי לא עבר המועד לתשלום /לבקש להישפט.

      2- בתי המשפט לא רואים את הפסיקה הזו כמנחה מאחר והמדינה (בשכל מבחינתה) לא ערערה למחוזי.

      3- אבל התביעה המשטרתית כן גמישה ומבינה שיש לה בעיה עם מערכת ה א-3 ולכן מעדיפה לא לאכוף יותר כעת ותיקים פתוחים כמו שלך לסיים ברף הנמוך של עבירת המהירות מה שלא זוקף נקודות וקנס מופחת.

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • איך לומר זאת? ״פתחנו פה לשטן״
        עו"ד דורון ויגלר | 18/07/2019 19:04

        היי שוב,
        חייב לעדכן שבשעה האחרונה שוחררה הודעה של מחלקת הדוברות במשטרה ולהלן לשונה:

        *דוברות המשטרה (אגף התנועה):*

        *עידכון: מצלמות א-3 חוזרות לאכוף עבירות תנועה*

        בחודשים האחרונים פעלה המשטרה בתאום מלא עם פרקליטות המדינה לקבלת חוות דעת מקצועיות מכלל הגורמים הרלוונטיים, ע"מ לבסס את אמינות ודיוק מערכת א-3 במישור המשפטי.

        לאחר קבלת כל חו"ד הנדרשות נמצא כי מערכת א-3 אמינה ומדויקת, וניתן אישור מפרקליטות המדינה לחדש את האכיפה ובהתאם לחזור ולהנפיק דו"חות.

        לאור האמור, תחודש באופן מלא האכיפה באמצעות המצלמות אשר ימשיכו להיות חלק מסל האמצעים הרחב שבשימוש המשטרה במשימתה החשובה- להיאבק בקטל בכבישים ולהציל חיים!

        דו"חות הזמנה לדין, ודו"חות ברירת משפט בהם הוגשה בקשה להישפט אשר מתנהלים בבימ"ש-ההליכים לגביהם ימשיכו כסדרם.

        לעניין דו"חות שטרם נקבע לגביהם מועד משפט ואשר בעניינם נשלחה הודעה לנהגים בדבר ביצוע עבירה-בתקופה הקרובה תימסר הודעה לגביהם.

        המצלמות יחזרו לתעד עבירות תנועה ולהנפיק דו"חות לנהגים הנוסעים במהירות החורגת מהמותר בחוק ובכך מסכנים את חייהם ואת חיי משתמשי הדרך.
        סעו כחוק.

        בברכה,

        עו"ד דורון ויגלר
        מנהל פורום דיני תעבורה

        כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
        טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com