הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

גביית מיסים בקיבוץ מבן זוג שאינו חבר קיבוץ

  • גביית מס איזון ותשלום מס קהילה מבן זוג שאינו חבר
    גונן | 18/07/2019 14:35

    שלום רב,

    אני ואשתי גרים בקיבוץ מתחדש במרכז הארץ, אני חבר קיבוץ ואשתי לא. בקיבוצינו יש שתי אגודות, אגודה של חברי הקיבוץ ואגודה נוספת של חברי הקיבוץ ביחד עם חברי ההרחבה.

    נכון להיום גובים מאשתי מס קהילה (אותו גובים רק מחברי קיבוץ) למרות שהיא משלמת את מס הקהילה היא אינה מקבלת כלל את הזכויות שחברי קיבוץ המשלמים מס זה מקבלים (לדוגמה הנחה בתשלומים לגני הילדים, הנחה במנוי לברכת השחיה ועוד).

    רק לציין כי בישוב גם מס ישוב אותו גובים מכלל התושבים בקיבוץ  (כולל: חברי קיבוץ, חברי הרחבה ותושבים אחרים שאינם חברים באף אחת מהאגודות ) אותו אשתי משלמת כמובן.

    בנוסף ממסים אותי במס איזון כזוג ולא כחבר יחיד, זאת בזמן שאשתי כלל לא יכולה ליהנות מההגנה שמקנה תשלום מס זה לחברי הקיבוץ (השלמת הכנסה במקרה הצורך וכו).

    לא יודע עם זה רלוונטי אך חברים אשר גרים עם בת זוג (שאינה חברת קיבוץ) אך אינם נשואים לא ממוסים במס זה כזוג אלה כיחידים.

    אשמח לדעתך בעניין,

    1. האם ניתן לגבות ממנה את התשלומים/מיסים הללו למרות שהיא אינה חברה כלל.

    2. במידה וניתן האם בעצם החיוב לא מחויבים לתת לה את הזכויות/הטבות אשר מקבלים חברי הקיבוץ

    תודה מראש

    גונן

    • גביית מיסים בקיבוץ מבן זוג שאינו חבר קיבוץ
      עו"ד יעל פרי | 31/07/2019 17:34

      גונן שלום,

      ראשית יש להבחין בין מיסים מוניציפאליים למיסי אגודה שיתופית.

      באופן עקרוני, גביית מיסים מוניציפאליים כגון ארנונה, נעשית על ידי המועצה האזורית ו/או הוועד המקומי להבדיל ממיסי האגודה קרי המס הקהילתי בקיבוץ אשר מהווה תשלום נפרד הנגבה על ידי הקיבוץ מכלל חברי הקיבוץ מכח תקנון הקיבוץ , המהווה את החוזה המחייב בין הקיבוץ לבין החברים ובין החברים לבין עצמם.

      ככל ואשתך אינה חברת קיבוץ הרי שהיא אינה יכולה להנות מהזכויות של חברי הקיבוץ אך מנגד היא אינה מחוייבת בכלל ההתחייבויות של חברי הקיבוץ (שאינן מסתכמות בתשלום מס כזה או אחר)

      אחד המאפיינים המרכזיים של הקיבוץ המתחדש הינו מס קהילה.

      בכל קיבוץ חל הסדר שונה , כלומר, הרכב החיוב בגין מס קהילה והשירותים הניתנים בכפוף לתשלום מס זה, משתנה מקיבוץ לקיבוץ על פי החלטותיו.

      לפיכך יש לבחון ממה מורכב מס הקהילה קרי מאיזה שירותים ומי מחויב בו

      בנוסף , לא עולה משאלתך האם בת זוגתך חתמה על הסכם תושבות מול הקיבוץ? ייתכן ובהסכם התשובות עולה התחייבותה לתשלום מס הקהילה.

      אם לא נחתם הסכם כאמור, יש לבחון את תקנון הקיבוץ, ייתכן והוא מכיל התחייבויות של בן זוג המתגורר בבית החבר ולפיכך הרי שאשתך מחוייבת לפעול על פיו.

      לגבי מס האיזון הרי שגובה מס האיזון משתנה מקיבוץ לקיבוץ.

      מס האיזון נועד בעיקרו לקיום הערבות ההדדית בין החברים .

      באופן עקרוני, אשתך אינה מחויבת לערבות ההדדית ולכן על פניו אין לחייבה במס איזון היות והיא אינה חברת קיבוץ אך גם במקרה זה יש לבחון את תקנון הקיבוץ ביחס לבני זוג נשואים המתגוררים יחד .

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד

      מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים, קיבוצים ובן ממשיך

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il