תביעה לביטול הסכם

  • פיצויים
    נאית | 17/07/2019 20:06

    אני רוצה לתבוע ביטול הסכם גירושין ופיצוי מוסכם 50,000 ש"ח בגין הפרת הסכם גירושין.  ולחילופין פיצוי נזיקי בגין נזקים שגרם לי המפר. האם כל באותה תביעה בבית משפט לע"מ? ומה האגרה?

    • תביעה לביטול הסכם
      עו"ד רוית טוב-לי | 28/07/2019 00:34

      נאית, שלום,

      את יכולה לתבוע הכל במסגרת אותה תביעה, ככל שאת תובעת פיצויי הפרה (מכוח חוק החוזים - תרופות).

      פיצוי נזיקי חייב להיתבע במסגרת תביעה אחרת.

      האגרה הנכונה, לדעתי, צריכה להיות 483 ש"ח בתוספת 1% מהסכום שנתבע, אולם יש מזכירויות שמגדירות תביעה לביטול הסכם כתביעה רכושית, ואז האגרה היא 2,892 ש"ח.

      אילו התביעות קשות ביותר, משפטיות במהותן, ומומלץ בחום שתהיי מיוצגת, או לפחות שתקבלי ייעוץ טוב בטרם תנקטי בהליך כלשהו.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il