שאלה בנוגע לרישום משטרתי של תיק סגור

  • עבר בעייתי
    אביטל | 17/07/2019 13:40

    שלום, כשהייתי בת 16 חברה שלי גנבה תיק והיה בו פלאפון. ואני הייתי איתה. בכל מיקרה לקחו אותנו לחקירה לכמה שעות. היום אני בת 23. האם יש סיכוי שבגלל זה לא אתקבל למשטרה? כי כשרציתי ללכת לשחם בצבא, אמרו לי שאני לא יכולה בגלל במיקרה הזה. אבל הבנתי שאם עובר 6 שנים זה עובר ונמחק. אשמח לקבל תשובה. תודה רבה

    • שאלה בנוגע לרישום משטרתי של תיק סגור
      עו"ד אמיר מורשתי | 18/07/2019 14:24

      אביטל יקרה,  אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שלא הוגש כנגדך כתב אישום בגין גנבה, כאם נחקרת בחשד לשותפות בעבירת הגנבה ביחד עם חברתך והתיק כנגדך נסגר בעילה של העדר ראיות או חוסר עניין לציבור- אם זהו המקרה, הרי חלות לגבייך תקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים ( אמות מידה למחיקת רישומי משטרה )- 2009 ולפיהם עבירה מסוג עוון ( למשל עבירת גניבה) שהעובר אותה היה קטין בעת ביצועה- אמורה להימחק מהרישום כבר בחלוף 5 שנים. ולמעשה ניתן היה להגיש בקשה למחוק את הרישום כבר בחלוף 3 שנים ( למעשה אפשר היה גם להגיש בזמנו בקשה לשינוי עילת סגירה להעדר אשמה וכך לאפשר לך ללכת לשחם ) . עצתי לך, לגשת לכל תחנת משטרה בשעות הבוקר עם תעודת זהות ולבקש לעיין בתיקי משטרה סגורים ככל וקיימים בעניינך- אם הרישום נמחק הרי שלא אמורה להיות לך בעיה להתקבל למשטרה ואם טרם נמחק- יש לפנות בבקשה מתאימה למחיקת הרישום למטה הארצי .

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי