השאלה אינה מתאימה לפורום תביעות קטנות

  • הנגשת בחינות במוסדות להשכלה גבוהה-שאלות
    סטודנט | 15/07/2019 03:12

    שלום וברכה,

    איני יודע אם זהו הפורום הנכון לשאלות מסוג זה, אולם אם לא אשמח להפניית השאלה למקום המתאים.

    ברצוני לשאול, האם על פי החוק להנגשת שירות להשכלה גבוהה, יש למוסד לימודים (אוניברסיטה במקרה הזה) זכות לשלול ולבטל למעשה, הנגשת בחינות לאחר שאושרו לטווח ארוך ולפני זמן רב? מדובר בהתאמות שאושרו עוד בשנת 2015 וישנו ניסיון לבטלן באופן בלתי הוגן מסיבות   עלומות לאחרונה בשנת 2019, ובעקבות יחס מפלה ואישי כנגד סטודנט בעל מוגבלות הזקוק להנגשת הבחינות שלו.

    כמו כן, האם המוסד מחוייב להנגיש את הבחינות בהתאם לצורך, במרחק סביר ממקום מגוריו של הסטודנט? ולספק לו את כל התנאים הדרושים על פי החוק? כלומר את כל ההתאמות בכל מקום אם אחדד. קרי תוספת זמן, מחשב לכתיבת הבחינה (התאמה שהוא מקבל כבר) וכן חדר נפרד. מקריאה חטופה בחוק, התשובות חיוביות אולם אשמח לתשובות משפטית. לטענת מדור נגישות באוניברסיטה, הם אינם מחוייבים בכל הנ"ל וההתאמות יבוטלו אם לא יתקבלו "מסמכים עדכניים". יש לציין, כי תוקף ההתאמות אושר עד לשנת 2022, וזה כתוב במחשביהם של הגורמים באוניברסיטה. אולם, הם מתעקשים כי זו הדרישה שלהם ובאופן בלתי ראוי והוגן.

    אשמח מאוד לתשובות בנושא, ואם יש צורך בפנייה אליך אעשה זאת במידת הצורך והיכולת. בתודה ובברכה

    • השאלה אינה מתאימה לפורום תביעות קטנות
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/07/2019 14:14

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • האם יש פורום אחר באתר שמתאים לשאלה זו?
        סטודנט | 20/07/2019 01:08

        אשמח להכוונה, או לייעוץ פרו בונו ככל ואתה או הקולגות שלך מעניקים ואם אתה לא, לאן אפשרי לפנות?

        ידוע לי כי אני זכאי לסיוע משפטי (עפי קריטריונים כלכליים) אולם, סיוע באמצעות משרד המשפטים, הוא תהליך ארוך ואני מעוניין בייעוץ וסיוע מיידי. אודה לך על ההיענות.

        בברכה