קיזוז נזק משכר עובד

  • ביטול צ׳יק משכורת לעובד
    עידן | 14/07/2019 19:25

    היי
    בבעלותי בית קפה ועובד שלי שקיבל את המשכורת החליט לא לקחת את הציק כמה ימים בטענה שחסר לו 200-300₪ ואחרי שהיום הוא שוב הגיע ושאל אם סידרתי את הציק אמרתי לו שזאת המשכורת שלו וגם רואה החשבון בדק את זה וזה מה שמגיע לו ואז הוא לקח את המחשב של העסק ושבר אותו על הרצפה. לאחר כמה דקות הגיע משטרה שלא עצרה אותו אלה החליטה לשחרר אותו ורק אחרי שאני אגיש תלונה הם יעצרו אותו וכל עשיתי . שאלתי היא האם אני יכול לבטל לו את ציק המשכורת שזאת בערך עלות המחשב ששבר כי אחרת איך אני אצליח להוציא ממנו את הנזק ?

    • קיזוז נזק משכר עובד
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 15/07/2019 08:48

      ככלל - על מנת לקזז מעובד את נזק - יש להחתימו מראש על כך.

      עם זאת ככל שהעובד חייב למעסיק כספים בסיום עבודתו (ואני מניחה כי העובד לא ישוב לעבודה),  - זכות המעסיק לקזז מתוך שכר וזכויות סוציאליות את הכספים להם זכאי המעסיק מאת העובד.

      ולכן ככל שהנזק מוכח - אני לא רואה סיבה לקזז מהנזקים. אף שאני חייבת לציין כי זו דעתי בלבד ויש שיחלקו על כך.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com