התנהלות כונסי נכסים

  • הגשת הצעה לכונס נכסים - מכרז על נכס נדל"ן
    ליז | 14/07/2019 15:32

    שלום לכולם. סליחה על הבורות, לא ידעתי היכן לשאול את השאלה (באיזה פורום). הגשתי יחד עם בעלי הצעה על מכרז לרכישת נכס נדל"ן (דירת מגורים) לכונס נכסים - מסרנו שיק בנקאי. במודעה היה כתוב שיש להגיש הצעות עד מועד מסוים. המועד חלף מזה זמן מה ולא קיבלנו שום עדכון ממשרד העו"ד שהינם הכונסים. כשהתקשרתי למשרד עו"ד נאמר לי שהם החליטו להאריך את המועד של המכרז כדי לתת עוד הזדמנות לעוד אנשים להציע (כנראה ההצעות לא היו גבוהות או שלא היו בכלל). אמרתי להם באיזו זכות? אמרו לי תקראי במודעה כתוב שיש לכונסים את הזכות להאריך את המועד. אמרתי אוקיי, אז לפחות תודיעו למי שהגיש כי המועד מתאחר ו/או מתעכב. מדוע אינכם מודיעים לנו? ענו לי: "הנה, אנו מודיעים לך". פשוט בושה. אמרתי אוקיי אני רוצה למשוך את ההצעה שלי אם זה ככה, המשרד עו"ד ענה לי שאני לא יכולה. הייתכן? מה החוק אומר במצב כזה? המכרז סתם מתעכב בלי צפי לתאריך כלשהו ובנתיים הכסף שלנו שוכב אצל הכונס. האם אינני זכאית לקבל את השיק בחזרה? מאוד תמוה בעיני. הרי גם ככה ההצעה רוב הסיכויים שההצעה שלנו לא תזכה כי מן הסתם כפי שכבר הבנתם ההצעות נמוכות במכרז הזה או שלא מציעים בכלל ואז בית המשפט לא יאשר מכירה שכזאת, נמוכה (כנראה משמעותית) מהשמאות. אז לא הבנתי בכלל את הויכוח... לעזרתכם האדיבה אודה!

    • התנהלות כונסי נכסים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/07/2019 13:13

      שלום ליז,

      לצורך מתן מענה לשאלתך ש לבחון את תנאי המכרז ואת נוסח ההצעה.

      כעקרון על פי חוק החוזים מציע רשאי לחזור בו מהצעתו להתקשר בחוזה בטרם קובלה ע"י הצד השני, אלא אם כן מדובר בהצעה בלתי חוזרת או שנקבעו כללים בנוגע לכך במסמכי המכרז.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com