נגררים בחניה-האם מותר?

  • האם מותר לחברה מסחרית להעמיד נגררים באיזור מגורים?
    לאה | 14/07/2019 11:24

    ברחוב שלי שלא מסומן חונים ארבעה נגררים של חברה מסחרית ותופסים ארבעה מקומות חנייה של התושבים.

    האם מותר להם להחנות נגררים שהם למטרה מסחרית ומה אפשר לעשות בנושא?

    • נגררים בחניה-האם מותר?
      עו"ד אורית כהן | 15/07/2019 05:29

      שלום לשואל.

      חברה מסחרית יכולה להחנות בשטח מגורים. הכלל הנוהג הוא שכל עוד לא יוחדה החנייה לתושבי המקום בלבד, יכול כל אחד להחנות. ממליצה לפנות לעירייה ולבקש כי החנייה תוגבל רק לתושבים.

      אורית כהן,עו"ד

      • תקנה 69(ו)(2) אוסרת העמדת גרור/נתמך כשהוא מנותק
        עמית | 17/07/2019 18:15

        לא יחנה אדם רכב, לא יעמידנו ולא ישאירנו עומד בדרך אם - הוא גרור או נתמך שנותק מגורר או תומך, אלא בעת ביצוע עבודות כאמור בתקנה 69(ב)(3).

        לכן, אם גרור הפרסומת ברחובך אינו מחובר לרכב, חל איסור להעמידו במקום ו'לתפוס' חניה.