האם חובה על בית חולים ליתן טיפול בכל מצב?

  • חוסר קבלת טיפול, רשלנות רפואית?
    דני | 10/07/2019 20:33

    שלום, יש לי בעייה של חוסר סמטריה בעצמות הפנים עקב חבלות ילדות. עצם הזיגומה(לחי) שקועה בימין הגורמת לבלט עין מראה לא אסטטי. לסת עליונה שמאלית שקועה הגורמת לשקע עין שמאל והטייה של הסגר הלסת העליונה.

    אני חבר קופ"ח כללית...הבתי חולים לא נותנים לי טיפול. אני מעוניין לקבל טיפול ולא יכול להישאר במצב הזה, האם יש לי עילה לתבוע רשלנות ולקבל טיפול?

    • האם חובה על בית חולים ליתן טיפול בכל מצב?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 14/07/2019 00:26

      דני שלום,

      לא ברור לי מדברייך, באם מדובר בבעיה אסתטית גרידא או שמא בעיית חוסר הסימטריה כפי שהנך מתאר, גורמת לבעיה רפואית אשר בהיעדר קבלת טיפול, נגרם לך נזק גופני כלשהו.

      במידה ואינך מקבל טיפול רפואי במקום בו נדרש טיפול כזה על מנת למנוע נזק גופני ונזק גופני אכן נגרם לך, אזי יכולה לקום לך עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.

      במידה ואין מדובר בבעיה רפואית אשר מחייבת קבלת טיפול כלשהו ו/או ניתוח כפי שהנך מעוניין, אזי זכותך לבצע ניתוח אסתטי במסגרת השירותים הניתנים על ידי קופת חולים, אם קיימים בנסיבות המקרה, או לפנות לרפואה פרטית. במקרה כזה קופת חולים ו/או בית חולים אינם מחוייבים ליתן לך טיפול.,

      בכל מקרה על מנת ליתן תשובה מדוייקת יותר, יש לבחון את נסיבות  המקרה ומצבך הרפואי  בצורה יסודית על ידי אנשי מקצוע, לרבות מומחים רפואיים.

      מאחלת לך בריאות שלמה,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      בר כוכבא 23 (V Tower), בני ברק
      טלפון: 03-5114014 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • חוסר קבלת טיפול
        דני | 15/07/2019 10:48

        שלום, נזק רפואי אכן נגרם לי, האסימטריה בעצמות הפנים משפיעה על הארובות והלסתות.

        בימין יש לי בלט עין עקב זיגומה שקועה, בשמאל יש לי שקע בעין עקב לסת עליונה שקועה. מצב זה יוצר לי ראייה כפולה במבטים מסויימים.

        בגלל לסת עליונה שקועה יש לי קשיי נשימה מכיוון שהלסת העליונה היא בין עצמות האף לעצם הלחי, בנוסף הסגר מוטה למטה לכיוון לסת עליונה שמאלית. הסגר בצד שמאל של הלסת העליונה והתחתונה לא תקין, וזה גורם לי ללחץ על הלסתות וכאבים במפרק הלסת, מבנה תעלת אוזן שמאל גם צרה יותר בעקבות כך ויש לי חסימה בעור התוף מבדיקה שהוכיחה שיש חסימה וזה כנראה בגלל סגר לסתות לא תקין, בנוסף כאבים תכופים באוזן שהמקור שלהם לא מבעייה באוזן אלא מהמפרק וסגר הלסתות.

        לסיכום: יש נזק רפואי, בנוסף אסטטי ונזק נפשי. אני בן 35 לא מסוגל לתפקד ביום יום באופן תקין, לדבר עם אנשים...בנוסף לנזק הרפואי. אשמח לעזרה והכוונה. שלושה אזורים שעצמות הפנים שגורמים לכל זה:1.עצם הזיגומה(הלחי) מימין שקועה נכנסה פנימה. 2.לסת עליונה שמאלית שקועה, נכנסה פנימה. 3.סטיית לסת תחתונה ימינה.