שאלה נוספת- האם מותר להעלות מחיר שכירות רטרואקטיבי

  • השארת חוב בדירת שכירות
    עדי | 07/07/2019 00:39

    שלום וברכה,

    גרנו בדירת שכירות הרבה שנים ללא שום בעיות,

    בשלב כלשהוא הדירה נמכרה למישהו אחר (שגר גם הוא בבנין) ואנו המשכנו לגור שם עד לסיום החוזה,

    בפרק הזמן הזה היה פיצוץ רציני בצנרת של הבניין וכל השכנים השתתפו בהוצאות (600 ש"ח לדייר)

    בנוסף לסכום זה קיבלנו חשבון מים של 2,000 ש"ח!!!

    השכן שרכש את הדירה לא הסכים לשלם את חלקו לוועד הבית ומהכרות איתו ידענו שאין לנו מה לנסות אפילו לבקש שישלם את שלנו, שאלתי גם את המתווך שהיה בעיסקה והוא המליץ לי לא לפנות אליו כדי שלא יעלו לנו את השכירות (רצינו להמשיך בדירה הזו)

    בסופו של דבר השכנים לחצו מאד מאד ולא היה לנו נעים אז שילמנו הכל מכספנו ואנחנו עוד משלמים את החוב האדיר של המים.

    כשעזבו את הדירה נשאר חוב של שימוש במים ע"ס 600 ש"ח.

    השאלה האם מותר לנו להשאיר את החוב כקיזוז על הסכומים הגדולים שאנחנו שילמנו במקום בעל הדירה?

    במידה וכן, אנחנו צריכים ליידע אותו ע"כ בכתב?

    תודה רבה!!

    • שאלה נוספת- האם מותר להעלות מחיר שכירות רטרואקטיבי
      עדי | 07/07/2019 00:46

      בנוסף לשאלה על החוב-

      גרנו בדירה עד 04/219 כשהחוזה נגמר כבר ב11/2018

      ועל חודשים אלה גבו מאיתנו סכום גבוה ב 800 ש"ח לחודש!!!

      על סמך זה שהבעלים פגש את בעלי במעלית ואמר לו שיש מחשבה להעלות את הסכום (לא אמר ממתי וכמה)

      ואז בחודש מרץ הודיע לנו שניתן לו צ'קים על הסכום החדש גם אחורה בטענה שזה כבר תאריכים של חוזה חדש. (לא שילמנו מינואר, כי היתה חוסר וודאות לגבי המשך השכירות)

      אנחנו שילמנו מהפחד כי השכן הזה הוא עו"ד וכל הזמן איים עלינו שיתבע אותנו ושזה לא חוקי אם אנחנו לא נשלם כמו שהוא דורש.

      בסוף לא נשארנו שם כי פחדנו להתנהל מולו, אבל שילמנו על החודשים שהיינו ללא חוזה סכומים אדירים!! האם יש דרך לנסות להוציא ממנו את הכסף בחזרה?

      אנחנו די מתחרטים על הפחד והפזיזות.

    • חוב בדירת שכירות
      עו"ד מיכאל שטרית | 10/07/2019 11:00

      שלום וברכה,

      המלצתי היא לפנות בכתב לבעל הדירה, ככל ולא תגיעו להסכמות ניתן להגיש תביעה קטנה לבית המשפט לתביעות קטנות

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il